Медия без
политическа реклама

Порожанов е готов с оставка, ако премиерът я поиска

Земеделският министър се яви на разпит по разследване за злоупотреба с европари

09 Май 2019Обновена
Илияна Кирилова

В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин, политически, влияя на един или друг казус, ще подам оставката, заяви аграрният министър Румен Порожанов, след като бе разпитан като свидетел по разследване за злоупотреби с евросредства, предаде БГНЕС. Той беше разпитан като бивш шеф на Фонд "Земеделие". 

Земеделският министър Румен Порожанов беше на разпит заради източването на европрограмата "Млад фермер". Основен обвиняем за злоупотребите с европарите по програмата е алкохолния бос Миню Стайков. Според разследващите той е използвал деца на свои служители за подставени лица, които са взели милиони като субсидии за милиони. Реален собственик на фирмите обаче е бил Стайков.

„Няма да казвам как е минал разпита днес”, каза Румен Порожанов пред журналисти и добави, че няма никакви притеснения относно проверките. Той посочи, че обяснил какви са процедурите на Държавен фонд "Земеделие". На въпроса дали е близък с Миню Стайков бе категоричен: „Няма как да съм близък. Не съм близък”.

Относно имуществото си, министърът на земеделието заяви, че всичко, което има от 20 години насам е декларирано и законно.