Quantcast
Министър Ангелкова се похвали със стратегия за балнео и СПА туризма | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

14 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Министър Ангелкова се похвали със стратегия за балнео и СПА туризма

Разработваме продуктова стратегия за развитие на балнео и СПА туризма. Поставяме акцент и върху здравния туризъм, защото потенциалът на България в тази област е огромен. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на дискусионна кръгла маса „Туристически район „Родопи“ – балнеология и екотуризъм“ в с. Баните, предаде БГНЕС.

Форумът се организира съвместно от община Баните и Министерството на туризма. Акцент в работата на ведомството е популяризирането на създадените 7 балнео- и СПА дестинации. Вече е налична дигитална карта на дестинациите, предстои да бъдат направени брошури, които да допринесат за популяризирането на дестинациите и за привличането на инвестиции в този специализиран туристически продукт.

Министерството на туризма стартира изпълнение по проект ЕДЕН, с който ще бъдат избрани нови пет малко познати дестинации в областта на здравния и балнеотуризма в България, съобщи още Ангелкова. До 30 юни 2019 г. в министерството се приемат документи за кандидатстване.

През февруари стартирахме инициативата „Естествено в България” и обявихме 2019-а за година на вътрешния туризъм, коментира още министърът.  Родопският регион предлага изключителни възможности за разнообразни видове туризъм-СПА, планински, еко, кулинарен и др. Пампорово е с най-висок ръст на туристите тази зима, илюстрира министърът.

60 на сто от посетителите в курорта са българи, 40% са- чужденците. Хилядите гости на Пампорово трябва да видят уникалните места, които са в близост като община Баните, даде пример Ангелкова. И уточни, че комбинацията на СПА и планинския туризъм с 8-те културно-исторически дестинации, които ведомството разработи, се надгражда и допълва цялостната туристическа услуга. В момента подготвяме нова инициатива, която предвижда в един ден през летния сезон музеите да бъдат с вход свободен, информира министърът и прикани кметовете от Родопския регион да се включат.

Важно за развитието на здравния туризъм е предстоящото посещения на представители на германските здравни каси и възможностите за подписване на споразумения с тях, заяви министърът. Родопският регион ще бъде включен сред възможните места за лечение у нас. Министърът посочи още, че има интерес към инвестиции в комплекс в Баните от Якутския регион.

В последните 3 години – от 2015 година до 2018 година, ръстът на приходите от международен туризъм е 34%, а увеличението при посещенията на чуждестранните туристи е 31 на сто. Имаме рекорд в броя на реализираните нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла, като през миналата година са близо 27 млн.

Акцент в работата ни е и привличането на инвестиции, като министерството разработи инвестиционна карта, каза министър Ангелкова. Тя информира, че предстои второ нейно издание и призова кметовете да дадат предложения на проекти за инвестиции.

Към статията във в. СЕГА
ThePal
снимка на ThePal

Министърът посочи още, че има интерес към инвестиции в комплекс в Баните от Якутския регион.

Добре че я скриха от папата... 

mr_self_destruct (непроверено)

С какво е съгрешила пред боку та не я пуснаха да си щракне едно селфи с ересиарха?

duzov2

Красавица, комсомолка, отличничка (умница)!

 

 

Ама това май беше от друг филм?

ThePal
снимка на ThePal

...спортсменка !

Това с Якутския регион ме разтърси из основи....

Звън®
снимка на Звън®

Няма ли инвеститори от Кавказ?

duzov2

?

 

 

Уточнение: Това е палче за №4.

Звън®
снимка на Звън®

Ангелакова поразително прилича на кардинал Йозеф Кутс, архиепископ на Карачи. Правилно не са я допуснали до концерта на папа римски.

ThePal
снимка на ThePal

Тц ! Балдуин Фландърски преди битката при Адрианопол

Звън®
снимка на Звън®

Кому ли се хвали Николинка, това палаво туристическо зайче?  На своето майче, на татко, на батко, на бабка, на дядко? Или на мъжлето си Христо,  галено наричано от нея "жабчо"? Пред свои приятелки тя се хвали, че от години не спи с жабчо в едно креватче. Макар и брокер, той нетърпимо хъркал и пърдял - твърди Николинка. Ето един полудокументален разказ за една нейна нощ.

 

Три след полунощ. Градът е заспал. Не спят само примигващите реклами и караулещите надписи със защитните енергийни псалми. В легълцето си спи и Николинка. Почти гола е под завивката, ако не броим ефирната й нощничка от китайска коприна. Скъп дар й е от Жирардели и цялата е изрисувана с плана за втори лифт на Банско, мащаб 1:3000. Трасето му започва от местността венерин хълм и продължява към Шилигарника 2 за да достигне двете Тодорини кули. Николинка сънува. Сънят й е като на  повечето днешни жени. Не, не е точно това, за което повечето читатели си помислиха. Тя не вързва и не насилва съпруга си. Сънят е от заседание на мин. съвет. Борисов я подканя да сподели продуктовата си стратегия за развитие на балнео и СПА туризма. Тя се изправя  и уверено докладва. Но защо другите министърки й правят странни знаци и й дават неясни сигнали? А мъжете заравят поглед в бумагите си. Само бърбориното Томислав я зяпа с ококорени като на зам.-мин. председател очи. Тук Николинка навежда глава и установява, че е съвършено гола. Изпищява от ужас като козодой в лунна нощ. Писъкът й буди и хъркащия жабчо. Той влетява в стаята, дава й водица, слага ръка близо до междинната станция на нощницата й. Иска да продължи пътуването си към Тодорина кула - лява, но Николинка не му позволява. Няма превозен документ за качване по-нагоре от венерения хълм. Тук тя любовно започва да му шепти: 

 

- Скъпо жабче, да знаеш само каква продуктова стратегия за развитие на балнео и СПА туризма съм разработила! Да, точно така, мили - поставям акцент и върху здравния туризъм, защото потенциалът на България в тази област е огромен. Тази област, ах не спирай, не е достатъчно раработена. Вземи ми, лодкарьо, в своята ладия лека,която не плашат вълните пенни и смолни.

 

Тук замаяната от лрюбовен трепет Ниолинка мигом се преръща в Ангелакова. Ужас я обзема - та Жабчо няма разрешително за своята ладия. Тя дори не е регистрирана! А сега времената са страшни. Изгоряха толкова активисти и то за някакви си къщи за неканени гости!

 

- Марш в леглото, дете злоядо! - изкрещява му Атгелакова и жабчо, скок-подскок, смирено се прибира в кренатчето си.

Моите5стотинки

не мога да си спомня кога ГЕРб са давали големи национални награди за достоен пример в развитието на нацията....но Ангелкова трябва да се гърчи от тежеста на медалите забодени по гърдите и след много месечни опити и дегустации на продукти от бранша довели до такива оптимистични изводи, е неможе без малък фал ...липсва присаждане на щитовидна жлеза от шимпанзе за подмладяване по рецептите на професор Преображенски, няма да чакаме дълго обсъжда се отделна клинична пътека по тази иновация...

Моите5стотинки

ЗвЪнко пуши същите цигари LaRK и ги пали с червена клечка с жълт барут...антикварите знаят какво драскам...само не казвай стюардеса и газова запалка ...от газпром...мооля те....

Хумангоид

Аз да им метнем една идейка как да увеличат туризма двойно: Гробищен туризъм! Всички, дето се прибират от чужбините за погребения на майки, бащи, дедовци и други такива, викам да ги пишеме туристи! А квот похарчат - към сметките за приходи от туризъм! Гениално, а?

ablepsia

Министерството на туризма стартира изпълнение по проект ЕДЕН, с който ще бъдат избрани нови пет малко познати дестинации в областта

 

През февруари стартирахме инициативата