facebook
twitter

Горещи новини

Обвиниха Дончо Атанасов и Светослав Глосов за катастрофата край Своге

2743
БГНЕС

Софийската градска прокуратура (СГП) обвини двама бивши членове на Управителния съвет и директор на дирекция в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за инцидента на 25 август 2018 г. край Своге, при който загинаха 20 души, а 8 бяха ранени.

Обвинените са Дончо Атанасов и Светослав Глосов, предаде news.bg

Обвинени са още:

- изпълнителният директор на строителната фирма "Трейс - София" ЕАД, която е изпълнител на ремонта на пътя;
- техническият ръководител;
- началникът на асфалтовата база и 
- инженерът, осъществяващ строителен надзор на строителните дейности.

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕК: Ще бъде ли завършена магистрала "Струма" този век?

17.10.2019

3751 13
Пиян млад шофьор погуби шестима души
Трети път удължават срока на разследването по делото на Местан

14.10.2019

1001 10

Коментари

JR

Последните имена нямат ли?

Нов курбан-фишек за омилостивяване на пълзящата диктатура...

mi6osp.

 Твърде неловко, бахур- ти бе сигурен, че е виновен само шофьорът, който карал като селянин.

Даже и не е обвинен.

 

Поредната маневра, направена с надеждата да бъде отклонено вниманието на обществото от апартаментите на властта.

Оставаше да бъде обвинен шофьорът, а тези да бъдат покрити.

 

Само че, щом тези са обвинени, би трябвало да бъде проверен и оценен как е ремонтиран целият път, който са приели без забележки.

И да се ремонтират не само тези 300м.

С парите на виновните.

 

 

 

Wolf ACE

О, Дончо! Ти най-велик корифей на пътищата, лама, лама савахтани?

Добре, че е тая пълзяща диктатура, за да се размърдат /дано не само предизборно/ нЕкои дебели з.дници...

Ад мин

Дончо си е много добър специалист, но иначе си е кутка човек. Заслужава си малко годинки при Бай Ставри. А за Глосов направо 20 години - по една за всяка жертва.

Това ако имаме прокурватура и независим съд не такива, като каквито имаме

Шумахер
снимка на Шумахер

„Към никого няма да има нито закрила, нито пощада… Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено под съдебна отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност…“
Тъй рече Боко.
Опитът показва, че ще стане точно така! 
Какво се случи с виновниците за потопа в Аспарухово? Чета в „Стандарт“: „Окончателно: Няма виновни за потопа в "Аспарухово." Пардон, тук опитът показва точно обратното… Ще потърся друг случай. Ще проверя какво стана с жертвите от наводнението в Полски Извор. И там нищо. Ако там няма наказани, вероятно ще има при взрива на влака край Хитрино, където загинаха 7 и бяха ранени няколко десетки. И там нищо. Ще видя също колко души влязоха в затвора заради загиналите 15 души при взрива в завода в Горни Лом. И там нищо. В краен случай ще видя за осъдени заради изгорелите осем души във влака София-Кардам…И там нищо.
Истината е, че няма да намерите осъден нито един от истинските виновници за жертвите от природните и човешки бедствия. И ще продължим да си мрем като кучета без история… Кой на пътя, кой във влака, кой под вода, кой от огън, кой от въздух… И никой няма да се трогне. Защото ние, братя, не сме част от гоблена...
Между другото, доклад на експерти от Института по пътна безопасност описва дълга серия от грешки и пропуски по шосето край Своге - от проекта и асфалта до знаците и мантинелите.
С други думи искам да Ви река, че живота на песимиста в България е лесен. Прекалено лесен! Потвърждения за провал дебнат отвсякъде...
Последното ми разочарование беше когато научих, че академик Антон Дончев, когото винаги съм смятал за светец, най-малкото заради "Време разделно", е член на Надзорния съвет на "Трейс груп", построила пътя за Своге!


 

sneaky_humanoid

А защо никой не проверява качеството на пътя, преди да бъде пуснат в експлоатация? Плащаш и бегаш? Или все пак някой е проверил, но го прикриват, щото си е затворил очите?

Диагностик

Дончо не беше ли социалист, който Бойко запази като добър специалист? 

Общата дължина на пътищата от републиканската пътна мрежа на България към декември 2018 г. е 19 861 km. Може ли един началник да е в течение на всеки един километър от ремонтите?! Строителните фирми и конкретните изпълнители масово икономисват материали, както и от качеството на обработката.

На този завой шофьорът също е допуснал грешка, навлиза в отсрещното платно и после рязко се опитва да си поправи грешката, при което рейса пада в дерето. Настилката, гумите, шофьора, завоя, насрещната кола... Причините са много, но народа се интересува от 1-2 виновни. 

Лoвkия

На този завой шофьорът също е допуснал грешка, навлиза в отсрещното платно и после рязко се опитва да си поправи грешката, при което рейса пада в дерето. Настилката, гумите, шофьора, завоя, насрещната кола...

Две.

Две насрещни коли, които автобусът е закачил странично.

И тримата очевидци от двете коли заявиха, че автобусът е излязъл прекалено бързо от завоя и че шофьорът не е гледал в пътя, а си е говорил с някого. 

Domi

Няма път в България от последните 10 години който да не е изпълнен по този начин...лично съм констатирал пропуските . Защо АПИ ОПУ приемат обектите на юнашко доверие....и назначават за началници мишоци....

New Vance

    Настилката била  положена от Корни и две други социалистки.. Бабите в рейса запеяли гърлено и вибрациите  по резонансите изместили превозното средство в другото платно..Дъжд имало, но АПИ не била уведомена за валежите 

 

 ПП   По версия на други Бойковисти

Гaндaлф

Още двама за изпиране.

 

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Говорил

ама ся нито дума за вината му. Хвърлят прах в очите на хората..дават двама корумпирани уж .А народеца си кара сякаш се е сейфнал.

 

Нито дума във възкратката дописка. Но говорителката на главния прокурор говори цял час пред медиите, телевизии предаваха на живо, в новините показваха откъси. Шофьорът е обвинен наравно с другите.

Обаче кой да слуша и чете, преди да се изкаже...

Лoвkия

Разни 🐭

Звън®
снимка на Звън®

Да си припомним, че Глосов има типичните за  масонската ложа  "Братство и чест" торбички под очите.  Това му гарантира в най-лошия случай условна  присъда от девет месеца. Освен това, катастрофата е станала в неделя - ден, който според древните правила масоните са освободени от съдебна отговорност.

 

Дончо също ще бъде оневинен. В деня на катастрофата той е ял ванилов сладолед, никога не е имал сестра-валдхорнистка и освен това е бил образцов кремиковски металург.

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×