facebook
twitter

После

Прелет над печата

Дим над водата

613

"Дийп пърпъл", читателю, не са включени във вчерашния печат. А трябваше. Групата, изпяла за пожара в Монтрьо някогаш, едва ли е позната на всички, ама прочутият риф на баса "Ту-ту-ту, ту-ту-ту-ту!" е подлудявал не един съсед на начеващ китарист по цял свят. Та пожарът в катедралата "Парижката Света Богородица" е тема номер 1 на всички. И нека отминем някак така, скромно, без скепсис, заизникващите като печурки след дъжд предложения от знайни и незнайни български организации "да помагат". В "24 часа" и "После" четем, че самият Борисов веднага е предложил "най-добрите български реставратори, живописци и иконописци" да "бъдат изпратени" за възстановяването. 
Малко крепостно ни се видя това - ами че може франсетата да не искат, то може и самите наши "най-добри" иконописци да не могат или да не щат, или пък нашето "иконописване" да не е чак толкоз нужно на католическия храм! Ама няма значение, кметове и ректори, колективи и индивидуалности от нашенско се предлагат. Мислим, че ако е така от цял свят, и изведнъж Франция реши да приеме всички, то това ще е, което ще довърши не само "Нотр Дам", но и Париж.
Който град впрочем, както пише "Труд", щял да погине в бедствие и пожари. Така било писано. Били го казали и Ванга, и Нострадамус. Някога, според "Монитор" и другите вестници, уж Кольо Фичето бил възстановил катедралата, щото подпочвени води били я разклатили. Ама го пратил русчуклията Мидхат паша (управител на Дунавския вилает) и Кольо я стегнал. 
Обаче сега не само Нострадамус, но и Ванга, изглежда, ще й видят сметката. 
Ванга между другото е стигнала и до вестник "Сабах" в Турция, и до "Ню Йорк Поуст" в САЩ. Все по повод пожара. Пророчицата била предрекла всичко. Дори според американския вестник била рекла не само че мюсюлманите ще доминират в Европа, но и че през "2072 и 2086 в света ще господства безкласово комунистическо общество". 
Тогава пък "Дийп пърпъл" сигурно ще пеят "Красная армия, марш, марш вперед", прогнозира дежурният пророк по Прелет над печата.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Мониторинг на любовта

20.09.2019

122
Призовка

19.09.2019

456
Всеки ден завод, през ден главанак

18.09.2019

1263

Коментари

Jassie

Благодаря Ви за прегледа на т.н. вестници! Посмях се чистосърдечно, макар и за малко. 👍

Влез или се регистрирай за да коментираш

×