Quantcast
Депутат от ДПС отива на съд за търговия с влияние | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Депутат от ДПС отива на съд за търговия с влияние

1313
Илияна Кирилова
Димитър Аврамов

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу депутата от ДПС Димитър Аврамов, съобщи БНТ. Той и двама него помагачи са предадени на съд за търговия с влияние, осъществено в условията на продължавано престъпление. Според разследването от 6 до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „Тировец” в землището на Монтана, Аврамов поискал от бизнесмен 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена. Той действал заедно с помагачите си.

Аврамов е взел 100 000 лева, за да упражни влияние върху директора на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана да отмени заповед от за служебно разпределение на ползването на земя в землището на село Стубел, да издаде заповед за въвод във владение на фирмата на бизнесмена в масив в селото и да сключи споразумение за ползването на земеделски земи. Той искал пари, за да повлияе и на началника на РУП-МВР в Монтана във връзка със службата му и при упражняване на правомощията му - да осигури полицейска охрана върху масива при прибирането на реколтата от рапица, съобщава БНТ.

Специализираният наказателен съд трябва да насрочи разпоредително заседание по делото.

Димитър Аврамов е избран с листата на ДПС в избирателен район Монтана. Той е член на комисиите за борба със сивата икономика и контрабандата и по европейските въпроси и еврофондовете.

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

6055
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3975
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

1633