Медия без
политическа реклама

БФС бе по-строг с "Левски", отколкото с Моци

Клубът е глобен с 5000 лв. заради изстъпленията на феновете, Иванков също e санкциониран

17 Апр. 2019
СПОРТАЛ
"Левски" понася очаквано тежко наказание заради нахлуването на "сини" фенове по време на дербито с "Лудогорец".

"Левски" ще трябва да плати общо 5000 лв. глоби заради проявите на феновете си по време на неделното дерби с "Лудогорец" (0:2), реши Дисциплинарната комисия към БФС. За хвърляне на множество предмети към терена, както и за навлизане на публиката санкциите са по 2000 лв. Други 1000 лв. пък са наложени за обидни скандирания.

Червеният картон на Иван Горанов му коства спиране на правата за 1 мач и така ще пропусне съботното дерби срещу "ЦСКА-София". В този мач на трибуните по принуда трябва да е и треньорът на вратарите на "Левски" Димитър Иванков, който е наказан за 1 мач и глобен с 1000 лв. за навлизане на терена в двубоя с "Лудогорец".

В същото време Козмин Моци, от чието демонстративно празнуване на гол пред агитката на "Левски" започнаха и изстъпленията, е санкциониран само за 1 мач и глобен с 400 лв., т.е. наказан е само за червения картон, като Дисциплинарната комисия не счита, че румънецът е провокирал феновете.

БФС глоби с 2000 лв. и "Ботев" (Пд) - за хвърлена бомбичка и нецензурни скандирания в двубоя с "Черно море" (0:2). А "ЦСКА-София" ще плати 1300 лв., наложени за нерегламентирано използване на факли и димки, както и за обидни реплики при победата с 2:0 над "Берое".

Междувременно от "Левски" пуснаха вчера в продажба билетите за двубоя с "ЦСКА-София". Те се продават на касата на ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов", както и в системата на "Бест тикетс", в бензиностанции OMV, в "Арена Армеец" и др. "Сините" фенове ще бъдат настанени в сектори Б (10 лв.) и В (15 лв.). Символичните домакини от "ЦСКА-София" пък ще разполагат със сектори А и В на Националния стадион "Васил Левски". Мачът е в събота от 17.15 ч. и ще бъде предаван по "Диема спорт".

Вчера футболистите на "Левски" отдадоха почит на легендата на клуба Александър Костов, който почина в понеделник. Това стана в специално обособен кът на "Герена". Иначе поклонението и опелото на легендарния футболист ще се състоят днес от 12 часа в столичния храм "Света София".

Още по темата