facebook
twitter

Горещи новини

Бизнесменът Ваклин бил стреснат от присъдата на Иванчева

6053
Илияна Кирилова

"Не съм употребен. Разбирам тежестта на присъдата, изключително тежка е. Но законодателят така е преценил, че такива дейния – деяния срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат и мен”, заяви бизнесменът Александър Ваклин в предаването на Нова тв  „Здравей, България”. Така той коментара 20-годишната присъда на бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева, срещу която подаде сигнал за корупция. Вчера бяха произнесени наказанията и на заместничката на Иванчева Биляна Петрова - 15 г. лишаване от свобода и 15 хил. лв. глоба, както и Петко Дюлгеров - 12 г. лишаване от свобода и 12 хил. лв. глоба.

„Аз изпълних своя дълг - сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят. Случаят е превърна в медиен и политически, а той е чисто криминален. Това е нещо, за което съжалявам”, коментира още Ваклин. Според него адвокатите на обвиняемите са „впрегнали всички свои медийни и пиар похвати и приложиха невероятен натиск над обществото, за да постигнат своите цели”.  

По отношение на твърденията на защитата на обвинените, че корупция е започнало да се търси в столичната община „Младост” още преди да му е поискан конкретния подкуп, бизнесменът Ваклин заяви, че това е тезата на адвокатите и той не знае дали е разследването е започнало преди неговия сигнал. „В СРС-тата ясно се вижда, че г-н Дюлгеров в деня на предаване на парите, договори с мен да му бъдат предадени допълнително пари след свършването на работата. А тези пари се вижда, че са явно неговия хонорар от другата страна”, коментира Ваклин.

35

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Плевнелиев: Русия води хибридна война срещу България

14.11.2019

693 15
Борисов загрижен от разделението в Северна Македония за ЕС

14.11.2019

267 4
Каракачанов: Ще предложа офицер за шеф на военното разузнаване

14.11.2019

167 2

Коментари

Страници

Диагностик

Партията на уволнената за корупция селянка подтиква своите тролове да защитават Иванчева.

Наистина присъдата е 2 пъти по-висока от очакваната, но ще има мегдан за следващите да режат от нея. 

Нафарфор

а ти на коя партия си трол?

Aniki

Аз съм готов да се обзаложа, че присъдата не само ще е "орязана",  а направо ще падне. Въпросът е дали на тази инстанция или във ВКС.

 

Също така съм готов да се обзаложа, че когато герп паднат от власт, ти ще си безработен!

last

Диагностик

Партията на уволнената за корупция селянка подтиква своите тролове да защитават Иванчева.

Наистина присъдата е 2 пъти по-висока от очакваната, но ще има мегдан за следващите да режат от нея. 

 Ти наистина ли го вярваш това или просто си заработваш надника?

Гледах ваклото агне сутринта - завършен агент-провокатор... Явно насъскан и обучен...

NATURAL

Ако бяха вкарали навреме червените кхмери по затворите, сега нямаше да сме на това дередже.

JR

От синята мъгла дрънчи чугун и се носи смрад на стари партенки...

А на Ваклин как му върви бизньеса? Аполитичният той...

mick

Как беше.. съдиятаа.. съдиятааа имаше една песничка.

 

Едни си уреждат живота за сметка на други. Справедливостта няма значение.

цензура

рано му е да се стряска йоще... след изборите ще се стресне наистина, те процесите си кютат 😉

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...Напълно одобрявам присъдата...всяко корумпе в България трябва да знае, че това може да се случи и  на него/нея ...

 

...така че си опичайте  акъла  и помислете дали си заслужава да лежиш 20 години в затвора за да гушнеш рушвет ...

 

 

JR

Щом само “може да се случи“, баш корумпетата ще продължават да “управляват“ бантустана и да клатят приспивно плебса...

Само “плазмите“ на Цецоу в новичкия му пентхаус струват повече от целия “подкуп“ за Иванчева...

volog2

По-скоро опозицията май трябва да си опича акъла

sega_reader

Единственият въпрос, който трябваше сутринта да зададе Виктор Николаев е:

"Вие, като предприемач, чиито проекти са спрени от Иванчева, в момента строите ли по спрените от нея проекти?"

Нищо повече.

Нямаме нужда от емоционални излияния рано сутрин.

Evasion

Иванчева има ли власт да спира проекти?

Zmeja

Дали Иванчева е взела подкуп или не, е друг въпрос. Но от случаят може да се направи генерален извод: Вземането на подкупи под формата на апартаменти е безкрайно по-безопасно, от вземането на рушвети в пари. В първия случай не може да ви се случи нищо повече от административно или партийно наказание с клатене на пръст.

Джиджи

Бизнесменът Ваклин бил стреснат от присъдата на Иванчева

Аз също ...

 

А защо? Змея го е обяснил по–горе. 👍

Truncho
снимка на Truncho

Двете жени ще са в панделата докато Герб е на власт. Е дори ББ е смъртен. Като се махне Герб или като ББ ритне кофата Иванчева пак ще е свободна каквото и да става сега. Жалко че България пак ще плаща за произвола на една мафиозна структура завзела властта в момента.

america1332002

в българия всеки разбира от футбол и естрада. сега се оказва че и от право. когато станете съдии тогава ще раздавате присъди и давате мнение. дотогава не.

sega_reader

Абе поне от правопис разбираме, ние по-старите. Вземи преговори учебника от четвърти клас, че ни е срам заради теб, като ти гледаме написаното.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Партията на уволнената за корупция селянка подтиква своите тролове да защитават Иванчева.

Наистина присъдата е 2 пъти по-висока от очакваната, но ще има мегдан за следващите да режат от нея. 

 

Преди теб не се виждат никакви тролове. Ти си №1 там горе. Тва първо. 😃

 

Второ - поискани са 20 години и толкова са дадени. Сега да вземеш да обясниш на какво основание си очаквал 2 пъти по-ниска присъда и на какви основания следващите щели режат от нея, ако всичко е точно.  🚬

JR

Арнаутчетата са в пълен ступор и праскат тъпни по инерция. Надници гонят...

rorik

Не разбрах , некои одобряват разхождането с куфарчета от 50-тина хиляди евраци  в багажниците на колите си ли??

На други ще им броят левчето в реално време??

И не виждам да е стреснат . Напротив, казва че е нормално щом законодателят е решил така. Като извадиш такъв от системата за 10 години , най после може да станем нормална държава. 

 

пролетарий о тв...

 Не зная дали Иванчева е виновна, но ако наистина е виновна, тя е от кокошкарите. Истинските батакчии са недосегаеми с милионите в офшорните си сметки, с ефтините "апартаментчета" по 200 квадрата и останалите си придобивки, които владеят чрез подставени лица. Имоти, движимо имущество, отлично извоювани "пенцийки" и т.н. Кашата е пълна, жалко за 2 милиона българи, агонизиращи доста под прага на бедността.

Solace

Абе, галош, а ти като плати за да заличат БОМБОУБЕЖИЩА от всякакви карти на кв. Лагера, за какво трябва са те съдят? И колко години трябва да ти дадат? Запълни ги с бетон, и сега продаваш тухлени кутийки - срам никакъв...

rorik

Върно е че 100 000 хляба са кокошкарска работа ама требе да се започне от някъде . Как да обясниш на Манго че не требе  да краде кокошки.. 

Това е пътя . Отстраняваш  лошия пример за 10 години. 

Zmeja

Стълби се метат от горе на долу.

GrH

Ако човек се замисли - странен аршин се опитват да наложат. Много странен. Ако утре, когато и днешните политици ще бъдат със сигурност съдени, с този аршин се мерят прегрешенията на крадящите и офшоризиращи милиони от обществени поръчки и търговия с влияние, то тогава трудолюбивото и интелектуално въздигнато българско народонаселение би трябвало да стане свидетел на присъди надхвърлящи като времетраене мезозойската ера 😁

вила

Ваколото от родата на алйор и поручика му от Ястребино за последните 3 години декларира печалба 10,700 лева и дава подкуп от 140,000 лева!?Откъде са парите?а блюстителите знаят ли,че даването на подкуп е престъпление?Абе,бойковщина...

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

Хубу, 'ма нали според НК който иска и който дава подкуп са еднакво виновни - защо Ваклин като дал подкупа не е привлечен като подсъдим?

 

Как хубаво щяха да му стоят ездни 10-на години при Киро, нали?

hamer

Ми не е привлечен като подсъдим, защото е привлечен в активното мероприятие на прокуратурата...Защо иначе жалбата му до СОС и Адм.съд отлежаваха толкова и се разгледсха чак след ареста на Иванчева. Ако не неше активното мероприятие Еаклия щеше да си е получил нужните бумаги и щеше да си строи.

.

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

Наказателен кодекс:

 

Чл. 304. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

 

(2) Ако във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до седем хиляди лева, когато това нарушение не съставлява по-тежко наказуемо престъпление.

 

(3) .....

 

Чл. 304а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който предложи, обещае или даде подкуп на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, ....се наказва с лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×