facebook
twitter

Автомобили

Напрежение във "Ферари" заради отборните заповеди

449
 ЕПА/ БГНЕС

Пилотът на "Ферари" Себастиан Фетел се скара на медиите, че го питат за отборните заповеди на тима, от които се възползва във втори пореден старт. В Шанхай германецът изоставаше от колегата си Шарл Льоклер, който обаче получи заповед от бокса да го пусне пред себе си. Обяснението от отбора бе, че Фетел е имал по-голям шанс да настигне колите на "Мерцедес". Това така и не стана, а в крайна сметка Себастиан завърши трети, а Льоклер - пети.

Попитан кое е наложило заповедта, Фетел отвърна: "Не съм сигурен дали искам да отговарям, защото съм малко против начина, по който всички вие работите - взимате част от отговорите ми и ги представяте в грешна светлина. Може би не всички, но някои от вас работят така. Бях по-бърз в колата и ме питаха дали мога да карам още по-бързо. Целта беше да стигнем "Мерцедес", но разликата вече беше много голяма." 

Шефът на "Ферари" Матиа Биното защити решението си и благодари на Льоклер, че е приел заповедта. А 21-годишният монегаск обясни, че е приел обяснението от отбора, макар да смята, че двамата с Фетел са имали еднаква скорост.

Спортният директор на "Мерцедес" Тото Волф обаче не пропусна да налее масло в огъня на конкуренцията: "Ситуацията е сложна. Себастиан каза, че е имал по-бърза кола и донякъде разбирам заповедта. Но когато започнеш да правиш такива неща, става много сложно, защото правиш прецедент и отваряш кутия с червеи. След това може да се наложи във всяко състезание да се намесваш и пилотът отзад да ти казва: "Аз мога да съм по-бърз."

Все още няма коментари

Още

Верстапен задмина "Мерцедес" по случай 70 г. Формула 1

09.08.2020

237
Валтери Ботас ще стартира от полпозишън в F1 утре

08.08.2020

Обновена

188
F1 наказа отбор с отнемане на 15 т. и глоба от €400 000

07.08.2020

273

Влез или се регистрирай за да коментираш