Медия без
политическа реклама

Елена Йончева вади нови документи по "Ало, Банов съм"

15 Апр. 2019Мая Костова
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Депутатът от БСП и водач на евролистата на социалистите Елена Йончева ще внесе през предстоящата седмица нови документи по случая "Ало, Банов съм", обяви тя пред bTV. "От Министерството на културата не ни изпратиха никакви документи, но от МРРБ ни изпратиха и следващата седмица ще ги покажем. Те потвърждават, че това, което е поискал господин Банов, това се е случило. Това е корупция. Това е моделът "Банов", каза Йончева.
В петък стана ясно, че специализираната прокуратура отказва да образува досъдебно производство по сигналите срещу министъра на културата Боил Банов за строежа на Ларгото - поради липса на данни за извършено престъпление. Тогава прокуратурата заяви, че Йончева вероятно е презаписала многократно оригиналния запис, след което го е унищожила. На него имаше телефонни разговори, в които се чува как Банов дава инструкции по какъв начин да се оформят документи за ремонта на Ларгото, така че изпълнителят да не плаща неустойки от поне 700 000 лв. за забавяне на строителните дейности. 
"Аз няма как да унищожа оригиналния звук, защото не съм го притежавала. Притежавала съм аудиозапис на дигитален носител и това копие е занесено в прокуратурата", обясни Йончева. Тя даде да се разбере, че прокуратурата не е назначавала експертиза за достоверността на предоставения запис.