Quantcast
Започна проверка и срещу Валери Симеонов - за имоти на "Скат" | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Започна проверка и срещу Валери Симеонов - за имоти на "Скат"

Прокуратурата ще удари на камък, спокоен е той
1454
Илияна Кирилова

Върховна касационна прокуратура (ВКП) възложи на Антикорупционната комисия да провери имоти, собственост на фирмата "СКАТ" ООД, която се управлява от бившия вицепремиер, настоящ депутат и лидер на НФСБ Валери Симеонов. За въпросните имоти е получен сигнал, че са закупени на занижени цени.

Случаите са за закупено през 2004 г. от "СКАТ"ООД, управлявано от Валери Симеонов, право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. "Слънчев бряг" за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв. Също така за офис в "Слънчев бряг" с площ 31,35 кв. м., купен през 2005 г. за сумата от 6 901,10 лв., при данъчна оценка 6 901,10 лв. Третият случай е за имот с площ 875 кв.м., купен през 2008 г. за сумата от 850 815 лв., който е частна общинска собственост. Решението е на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил В. Касабов (настоящ депутат от НФСБ), а юрисконсулт е бил Християн Митев, също депутат понастоящем. В сигнала за този имот се твърди, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а на него е построен жилищен блок.

Посочва се още, че фирмата на Симеонов купува през 2008 г. "База за отдих Пресока" в община Златоград, която в момента е хотел "Панорама", като на същия имот са изградени незаконни постройки - басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд (ВАС) от 2013 г., че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени. Това не се е случило.

Запитан дали няма да подаде оставка заради този сигнал, Валери Симеонов отговори първо: "Каква оставка?!", а сетне "От какво да подам оставка?!"

"Спокоен съм. Прокуратурата има право да провери, но от сега ви казвам, че ще удари на камък... Проверките не ме притесняват. Това са фирмени сделки. Проверявано е един милион пъти от НАП, от службите, защото имаше подадени сигнали срещу мен. Аз съм проверяван и като физическо лице два пъти. Ако не съм сключил тези изгодни сделки, щях да бъде уволнен от съдружниците си. Това е успешна фирма, която оцеля през кризата и дава хляб на 400 души... Като разбера кой е подал сигнала и как го е подал, ще го осъдя. Говори се за 74 хиляди лева, които получавам от войската, настанена в моя хотел. Хотелът е затворен от половин година. Говори се, че Християн Митев ми уредил сделка в Бургас – пълна лъжа!", каза още Симеонов. Той заяви, че се досеща откъде идва сигналът срещу него, но не назова имена.

18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Марешки: Аз съм като Навални за България

14.02.2021

4214 64
Бачо Валери с Бай Пеницилин

10.02.2021

Г-н БАЛЕВ

5891 10
Фесовете на родните патриоти лесно се клатят

10.02.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5136 9

Коментари

christo

Днес Варели се изходи по въпроса. И май добре се защити, за първи път му вярвам.

Гробарите създават димна завеса тип - "всички са маскари".

Тъпо!

Само като за електората им.

Насищане на пейзажа с кафяво, че да не личат оригиналите.

Доц.Трътлев

Ханъм Турист отвръща на удара.

geo_19

Днес писаха в "Галерия" за имотите на Варели (материалът е пописан от "екип Галерия"). Та не вярвам да е от ГЕРБ. ("Галерия" е анти-герберска по принцип)

kissсинджира

Чичо Варели обеща за утре феерично разкритие. А Бойчето май си подритва третия мандат.

Пиркс
снимка на Пиркс

Започна размяна на ритници в кокалицията. Взаимно гарантирано унищожение. Феерично...

Гaндaлф

Случаите са за закупено през 2004 г. от "СКАТ"ООД, управлявано от Валери Симеонов, право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. "Слънчев бряг" за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.

 

10 лева на квадрат!!! 

Дохс_Читем

"Каква оставка?!",  "От какво да подам оставка?!"

Ококорил се е като мишок у брашно.

peniko

Както е тръгнало нема да има кой да се кандидатира за изборите ......КОНПИ ще ги вкара сите у затворо. Ма може и да е за добро - нема да има  отсъстващи от заседанията ?

Гaндaлф

Бе незнам ама просто не е възможно конпирите да "изперат" толку народ.

Претоварват ги. Многократно им надфърлят капацитета и че стане некой нещастен случай.

paragraph39

Юридическото лице "СКАТ" ООД и физическото лице Валери Симеонов НЕ са едно и също лице- две РАЗЛИЧНИ лица са! ТЧК

Имуществото на юридическото лице/Търговец по ТЗ/ "СКАТ" ООД НЕ е собственост на съдружниците в това ООД-то/един от тях е Валери Симеонов!/, а е собственост на юридическото лице "СКАТ" ООД!

Ерго, от този ГЕРБеров храст релса за врата на Валери Симеонов НЯМА да излезе!!!

Защото, частен/НЕ честен!/ Капитализъм и Демокрация Е, БЕ! И това го знае и разбира дори всяко хлапе!!!

 

paragraph39

/:/ Започна проверка и срещу Валери Симеонов - за имоти на "Скат"

..........................................................................................................................

Това е Лъжа и медийна и/или прокурорска Манипулация!

СКАТ е ООД, а НЕ е ЕТ!!!

НЯМА законови причини да има проверка срещу/?!/ Валери Симеонов заради или във връзка с имоти на СКАТ ООД!

Имотите на СКАТ ООД НЕ са имоти, собственост на Валери Симеонов, а са имоти, собственост на СКАТ/ООД/!

И имотите на Валери Симеонов НЕ са имоти, собственост на юридическото лице СКАТ/ООД/, а са имоти, собственост на физическото лице Валери Симеонов!!!

Друг е въпросът, ако проверката има за цел да потвърди/или да отхвърли!/ нечии твърдения за голямо несъответсвие между размер на декларирани от Валери Симеонов доходи и размер на имуществото на Валери Симеонов- но в имуществото на В. Симеонов НЕ влиза нищо от реалното имущество на СКАТ ООД, а той само има, съответно на дяловете му в СКАТ ООД, Право на глас в ОС, Право на ликвидационен дял и Право на дивиденти!

 

 

 

volog2

Почти всички сделки са от 2004-2005. И да е имало престъпления, давноста е изтекла.

paragraph39

VOLOG 2,

Юридическо лице /каквото е и "СКАТ" ООД/ НЕ може да бъде "престъпник" по българския Наказателен закон!

Може да бъде престъпник/ако се докаже в Съд!/ физическо лице-"длъжностно лице" в юридическо лице!

Могат да бъдат престъпници/ ако се докаже в Съд!/ и съдружници или акционери- в това им или в друго качество!

kissсинджира

Паро, не се газирай с кухи мантри като експерт по шарлатаикономиатика, сделката с общинския имот изглежда съмнителна и с посредничеството на патреоти. Въпросът е: ще проговори ли някой. Има и друг въпрос, или по-скоро слух за герберски кмет дето строял къща имение. 

Solace

От тук заек няма да изскочи. Виж, ако го погнат, задето осигурява служители на минимум и доплаща кеш - има да бере ядове...

volog2

Параграфе, проверяват Валери Симеонов нали? За неща които са ставали 2004-2005. От там и моето заключение, че и да е имало нещо (дали той като управител ли акционер ли съпруг ли какъвто е бил там е нарушил някой закон), давността е изтекла и прокуратурата си губи времето, въпреки че целта очевидно е да се изгуби неговото  и да го притисне медийно. Не виждам защо се “панираш” - СКАТ та СКАТ, да всички знаем, че няма как СКАТ ООД да е извършила престъпление.

Sapienti_sat

Валери Симеонов отговори първо: "Каква оставка?!", а сетне "От какво да подам оставка?!"

 

Може би ще разбере, дяволиткото? ? Но не ми се вярва. А иначе Цветанов проправи пъртината, как се правят нещата по ГЕРБ - стандарт! Нещатно. ?

ШКОЛНИКА МАРЕК

Това не е нищо друго, освен малко пушек, докато се забрави "апартаментгейт".В. С. / да не се бърка с WC/ ще излезе чист от калната баня, ако не за друго, заради изтеклшия давностен срок.Има ли няма ли далавера, знаят най-добре участниците в нея, тогава на високи позиции в ОбС Бургас, а сега депутати от НФСБ. Така че прокуратурата по всяка вероятност ще удари не само на камък, но и на релса.

Влез или се регистрирай за да коментираш