Quantcast

Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Примка в леглото

04 Апр. 2019

Някои получават конска глава в леглото, други получават заплата в плик, трети като доблестния борец с корупцията по високите етажи Пламен Георгиев получил заплаха в плик. 

И по-конкретно - "Шефът на КПКОНПИ заплашен с убийство с примка в плик", както съобщава "24 часа", който буквално се разтрепера в ръцете на прелитащия. Тоест вестник не може да трепери сам по себе си, ясно, че самият прелитащ толкова е куражлия и ръцете му треперят като мислещи тръстики, от което и страниците на вестника се тресат. 

Че как мислите вие! "Пламен Георгиев е получил заплахи за живота си по пощата дни преди срещу него да започнат атаките за апартаментите му", разправя вестникът и добавя информация, която пълзи по гърба като мравки и като невидима заплаха! В писмото със заканите имало също "неща, с които човек може да бъде ликвидиран". Продължаваме да четем вече само с едно око, защото сме настръхнали от ужас и парализирани от страх: "На въпрос дали е куршум, или въженце за бесване, източникът от службите не пожела да конкретизира. Според други обаче е примка". 

Според един неназован "източник от службите" в плика има нещо неуточнимо смъртоносно, което други неназовани източници все пак уточняват. Малко сякаш взе да ни отпуска тоя страх, то наистина всичко това звучи като сериозна заплаха, но в края на краищата - един път се умира, и то не от четене на сериозен водещ материал на национален ежедневник.

И в другия край на краищата - важното е в какво вярва човек, фактите така или иначе времето ги отмива. 

Кой може да каже каква е действителната и фактическа участ на Йоан Кръстител? Каквато ще да е била - Божидар Димитров, бог да го прости, намери кокали от светията на остров до Созопол. "Стандарт" тогава имаше репортаж от самото откриване на мощите. Звучеше приблизително така: "Настъпва долгоочакваният миг - учените затаяват дъх и отварят саркофага. Дали в него са мощите на Йоан Кръстител? Идва мигът на истината - да, там са мощите на светията!" Сега и "Телеграф" ни зарадва с вестта, че излагат трупните останки в Националната библиотека. 

Само да не ми ги пращат по пощата! 

 

Още по темата