facebook
twitter

Наблюдател

На всички избори следвайте звездите

Безобразно е голяма българска телевизия, от която се очаква да бъде арбитър в обществения дебат, да прокарва разговора за политиката, общественото устройство, ценностите и народа през астрологията
2295

Демокрацията се осъществява пълноценно само тогава, когато целокупният народ взима правилни политически решения. А за правилните решения е нужна качествена информация. Как се информира българинът (оня, дето си го знаете)? Разбира се, от авторитетните медии и преди всичко от телевизиите, защото народният гений (дето също си го знаете) е рекъл, че нищо не се е случило, ако не са го дали по телевизора.

У нас най-авторитетните телевизии са три – БНТ, бТВ и НОВА. По гледаемост редът май е точно обратен, което за бТВ няма никакво значение. И като споменахме бТВ, попадна ми един материал там, който ми отвори очите. Колко сме глупави да се занимаваме с идеологии, колко сме наивни да изследваме социалните бази, как си пилеем времето в проследяване на регионалните и глобалните политически процеси! Всичко го пише на небето. Трябва само да вдигнеш поглед и да прочетеш звездите.

На фона на нестихващия гейт с апартаментите...“ започва материалът. Отварям скоба: колеги, „гейт“ не означава „скандал“, а „шлюз“. Идва от една случка в хотел „Уотъргейт“ по времето на Никсън. Термини като „апартаментгейт“ са тъпи и смешни. Бъдете патриоти! Защо не кръстите скандалите „брод“ в чест на аферата „Костинброд“ през 2013? Така ще може да боравите с оригиналното „апартаментброд“. Затварям скобата.

Та на фона на нестихващия „гейт“ с апартаментите, след като сме видели социологическите проучвания и сме чули анализаторите, без да се доближим и на крачка до истината, време е да се обърнем към астрологията. Втората (или даже първата, ако питате нея) телевизия – бТВ – с гордост ни поверява на компетентните грижи на Светлана Тилкова-Алена – астролог, нумеролог и рицар тамплиер.

Тя набляга на две фундаментални теми –

 

изборите за Европейски парламент и звездната орис на Цветан Цветанов

 

във вихъра на апартамент-„гейт“ (с който „гейт“, четем, вече и президентът ще занимае КСНС). Да оставим настрана въпроса какво е влиянието от преминаването на Меркурий от първи дом на Марс във втори дом на Венера върху цените на мезонетите на квадратен метър. Да оставим настрана и тънкото обстоятелство, че Цветанов е обявил напускането си на парламента на 27 март 2019 г. точно в 17.17 часа, което за него е „година на глобална промяна“, месец и ден на „материална стабилизация, но и на кармична разплата“. Да го оставим настрана и да видим какво става с политиката.

Оказва се важно да знаем, че иде ли реч за политика, не са толкова важни астрологическите и нумерологически параметри на политическите лидери, колкото тези на политическите партии. Виждате ли как и астрологията може да се демократизира и да влезе в съзвучие с либералния многопартиен парламентаризъм! В Третия райх са правили хороскоп само на фюрера и може би там им беше грешката – и на фюрера, и на Райха. Когато става дума за политика, „бедната рицарка на Христа и Соломоновия храм“ (както зоват тамплиерите) се фокусира върху хороскопа на партията – датата на нейната регистрация. И ако партията е претърпявала пререгистрации, то се прави „композитна звездна карта от всички известни дати и се стига до една, повлияваща живота и успехите на всяка от партиите“. Винаги съм се питал: ами ако след като хороскопът е готов, се появи нова, неизвестна до този момент дата или се окаже, че часът на съдебното решение не отговаря на часа, вписан в регистрацията? Много просто – с това се обясняват всички случаи, в които хороскопите не познават.

За нуждите на нашия разговор е важно да отбележим, че

 

наистина „няма ляво, няма дясно“

 

(както настояват левите либерали, срамувайки се да се нарекат така), няма консервативно, няма либерално, няма евроскептично, няма еврофедералистко, няма русофили, няма русофоби, няма монархисти, няма републиканци, няма революционери, няма реакционери, няма про- и антимигранти, няма стари и нови членове на Европейския съюз, няма източни и западни шофьори на тирове, няма патриоти, няма националисти – всичко зависи от това на коя дата и в колко часа е създадена съответната партия. Полезно е да се знае в навечерието на всякакви избори. Добре, че все още не са казали: всички Деви гласуват за ГЕРБ, а всички Овни – за БСП.

Затова е важно всеки астролог, „преди да тълкува събития или да дава информация, да застане с часовник пред телевизора и да следи часовете и минутите, в които се случват важните действия или се изричат значими думи, защото без точните дати и час прогнозата е невъзможна, защото успеха или провала (правописът е от оригинала – б.м.) се крие в детайли неподвластни на деня, месеца и годината“. Е, щом важните неща са неподвластни на деня, месеца и годината, защо седим с хронометър пред телевизора? Карай да върви...

Приветствам. Приветствам астрологията в политическия анализ, защото тя предлага уникален механизъм за разбирателство. С нейното приложение могат да се съгласят както либералите, така и консерваторите; както зелените, така и националистите.

За либералите е важно всеки свободно да изкаже мнението си и да вярва в каквото му се ще. Например пастафарианците, които изповядват спагетеното чудовище и ходят с гевгири на главата, са особено мили на либералите, защото тяхното свободомислие се докосва до една тъй прогресивна извратеност. Така и астролозите политолози са им мили и колкото по-онеправдано малцинство представляват те, толкова по-яростна борба ще поведат либералите в защита на техните малцинствени права.

За консерваторите е важна традицията. А астрологията, магьосничеството, окултизмът, теософията и антропософията – това са все емблематични елементи от европейската традиция, те са паракултурата на Средновековието, а и на по-късните времена чак до Рьорих и Людмила Живкова. За истинския консерватор всеки астролог или алхимик е по-мил от който и да е кришнар.

Зелените също би трябвало да се отнесат с любов към астрологията – та нима звездите не са част от Майката Природа? Нима чудовищният пояс от космически отпадъци, който задушава нашата синя планета, няма един ден да стигне и до звездите? Вижте, да не се лъжем: вселената е безкрайна, в нея има трилиони слънца, около тях обикалят квадрилиони планети, на тях живеят квинтилиони прилепи, червеношийки и зелени съсели с антенки, които чакат земните еколози да ги спасят.

Ами националистите? Има народи, родени под щастлива звезда, и тяхната историческа мисия е специална. Разбира се, сръбската звезда е по-ярка от македонската, а пък македонската е по-ярка от албанската. Да не говорим за косовската, която мъжди едва-едва. Гръцката звезда заслепява румънската, но и двете заедно бледнеят пред българската, защото у нас е родена Ванга. Нъц!

Майтапът настрана. Безобразно е голяма българска телевизия, от която се очаква да бъде арбитър в обществения дебат, да прокарва разговора за политиката, общественото устройство, ценностите и историческия курс на държавата, народа и обществото през астрология; да определя

 

ценностите на хората според фантасмагоричното влияние на звездната подредба

 

Същата тази телевизия с апломб ни информира за всички църковни празници, нищо че за нея Гергьовден е ден на овчарите, Никулден – на рибарите, Тодоровден – на конярите, а Коледа (която все по-рядко се нарича Рождество) се свързва с Черния петък в моловете и извънредните празнични оферти на рекламодателите. Знае ли въпросната телевизия какво е отношението на Църквата към астрологията, нумерологията, хиромантията, некромантията и всички останали „науки“, целящи единствено да подменят истината с псевдоистина, за да угодят на човешката грандомания и лакомия за слава и величие?

Общество, в което хората си съставят политическо мнение на основата на астрологически прогнози, е обречено общество. Народите, както и отделните хора, също имат душа и тази душа може да бъде отровена и умъртвена. Големите битки в нашата любима Европа не са били толкова за територии, колкото за идеи; първият кръстоносен поход на Доминго де Гусман Гарсес (св. Доминик) не е бил срещу сарацините, а срещу манихейско-богомилско-албигойската ерес. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

 

 

Ключови думи:

бтв, астрология, политика
37

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Украйна обеща на Русия политика на "моркова и тоягата"

23.05.2019

1575 9
С Борисов начело перестройка в ГЕРБ няма да има

08.05.2019

Людмил Илиев

4339 5
Елена Йончева: Борисов е на път да изкара България от Европа

02.05.2019

6012 78

Коментари

Страници

Предводител на ...

За сметка на това в наставляваната от Сула, Харалан и Биолчев БНТ "апартаментброд" не съществува. Сал един Боко Василев е зрител на минолозите на псалмоозарената вагина.

Sine_metu

За ИЧР. Не ми се ходи „под“ оня северно- македонски льольо, а е важно. И е по темата. Нали говорим за качеството на информацията?

 

Но първо приеми приятелската ми белешка

Ти си дворянин и интелигент, не си некъв часник с мотор.

Грешно е да ставаш жертва на бакалската капиталистическа пропаганда.

 

ИЧР, до 2013 тоже ИРЧП - р- тие чов. потенцял, се изчислява от 1975.

След 1990 каппропагандата зе незначителните промени на нкв пакистанец и почна да промива мозъчета само с „пакистанските“ индекси и само след 1990 - чисто академична бележка : като имаш изходните данни, можеш да изчисляваш каквито щеш индекси за която и да е година или страна - по очевидна причина. Ич не им изнася. И далеч не само за ИЧР. С БВП е същото. И не само. Пълен рибилдинг на истината. Историческата.

 

Затова в публикациите за плебса не се споменава, че България през 1985 е 27- мата страна по ИЧР. Първа е Швейцария. Ще те черпя за търпението и с още един факт - тогава България е пета в света по кредитен рейтинг

 

Manrico
снимка на Manrico

Е к'во ся? Когато социолози, политолози, журналисти и обикновени колумнисти и блогъри са се превърнали в наемници всеки на някоя политическа сила, що пък да не опита телевизията с астролог - може и да излезе по-обективен и точен. Пък дори и на член на някакъв съвет на конкурентна телевизия това да не му харесва. И според смътните ми спомени от историята май св. Доминик не е организирал и не е участвал в кръстоносни походи. Доминиканци - да. Освен това мисля, че колумнистите и блогърите трябва да бъдат забранени наред - електоратът ще разпознае своите и без тях.

Предводител на ...

според смътните ми спомени от историята май св. Доминик не е организирал и не е участвал в кръстоносни походи

Не е организирал, но е участвал. Сократически картинки са наблюдавани - Доминго проповядва благообразно, а край него се пържат катарски станишковци.

Baskerville
снимка на Baskerville

катарски станишковци.

Кастилски пес господен 

urupuchi

телевизия, от която се очаква да бъде арбитър в обществения дебат,

 

Мда.Типична жертва на образованието - да очакваш такова нещо от една машина за търговска пропаганда чрез масова дебилизация. Мчи да беше питал някоя програмна директорка какво е телевизия, вместо да ни обяснява за шлюза.

Думи думи

😊👍

Следвайте звездите.

Няма значение дали са петконечни, шестконечни, осемконечни..., крайната цел е една.

Памфуций
снимка на Памфуций

Гръцката звезда заслепява румънската, но и двете заедно бледнеят пред българската, защото у нас е родена Ванга. Нъц!

Майтапът настрана. Безобразно е голяма българска телевизия, от която се очаква да бъде арбитър в обществения дебат, да прокарва разговора за политиката, общественото устройство, ценностите и историческия курс на държавата, народа и обществото през астрология; да определя

Ванга не е родена "у нас" . Струмица бива присъединена към България след раждането на Ванга и остава у нас от Балканската война до Ньой, и от "обединението" 1941 до 1944 г. Майтапът настрана. БТВ е комерсиална телевизия и частна медиа. По същата причина няма към нея обществен съвет от мъдреци като автора - в БНТ, съответно претенциите към позициите и предаванията и - към СЕМ и КЗК.

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Доста странна теза от автор, който има навика редовно да демонстрира религиозните си пристрастия. Не виждам с какво астрологията е по-лоша от християнските (или пък мюсюлманските, все тая) щуротии. Според мен по-тревожно е, че обществената БНТ вместо да сее просвета и култура, често дава трибуна на всекакви псевдонаучни, религиозни и откровено идиотски схващания.

Miranda
снимка на Miranda

На 13.06.2019 година , Бойко Борисов влиза в година четворка.

Ще бъде разпънат на кръст, то вече се започна...

Е, не знам какво ще каже за това Алена, ама както вече тръгнаха нещата, иди после не вярвай ... 😉 !

 

Поздравявам автора за статията, изчетох го с удоволствие 👍

 

Sine_metu

Демокрацията се осъществява пълноценно само тогава, когато целокупният народ взима правилни политически решения. А за правилните решения е нужна качествена информация.

 

Па аз четох до тука.

Начи нужен ми е качествен бензин, с който немам проблем - в скоби, по причина и на това, че не гледам плявата, дето минава за новини и публицистика, особено в онова, дето минава за „национална“ телевизия - но, сърпрайз!, имам малък проблем, че са ми свили колата.

Демократичната избирателна система, де, да се не чудиш

Миряна Б.

 

Gate,с извинение, преди всичко означава порта. В Мумбай има голяма постройка, сякаш изникваща от морето, и на нея пише: GATE OF INDIA Там се събират туристите да хвърлят няколко рупии за просяците. Момченце с един крак се гмурваше първо и излизаше с монетата зад бузата.

Памфуций
снимка на Памфуций

Аз само да попитам - Сула ли беше причината да изчезне хороскопът от тая газета?

Sine_metu

Верно ли е изчезнал?

Не чета хороскопи от барем 15 години. Не че не им вервам, много даже, ама ги научих наизуст. Сам си ги довършвах след първите акорди

19namo

Сула е слънце, което залязва. 

Миряна Б.

 

Апартаментброд не съществувал. Съществува в Англия нещо много по-просташко - Oxford, тоест Говеждиброд.

Миряна Б.

 Драги Сула, внимавайте, когато ковете неологизми. Апартаментброд не е съзвучно с Костин брод, където първата част на думата е и прилагателно. редното е Цецовброд. Цецо спокойно обхваща цялата сюрия апартаментчици и има още място. Предлагам за компирация новия министър на Правосъдието.

Миряна Б.
Miranda
снимка на Miranda

Хороскопите на в-к "Сега" са много добре списвани. Поне за моята зодия. Спрях да ги чета, за да не се влияя, когато нещата не са добре.

Общата картина, все пак не говорим за индивидуални хороскопи.

 

Sapienti_sat

Сула се е разсърдил или на бтв или на надписите на небето, както и обичайно на Картаген ...

 

https://www.youtube.com/watch?v=OySYJBa-qEo

 

виждащ
сравнението между Сула и Добри Божилов почва да отива в полза на Добри. Освен това си мисля ,че сульо трябва да бъде натирен
Предводител на ...

Апартаментброд не е съзвучно с Костин брод, където първата част на думата е и прилагателно. редното е Цецовброд

Цецинброд на шопски е.

Сгугню
снимка на Сгугню

По принцип съм фен на Сула и харесвам статиите му тук, но не мога да не попитам като какъв точно е бил зора да се изпише настоящият материал?

При толкова други животрептущи теми в обществения ни живот, Сула се е захванал с простотията, наречена астрология. И то телевизионната такава.

При това я преекспонира и й придава значение и тежест, каквито няма.

Предводител на ...

При толкова други животрептущи теми в обществения ни живот, Сула се е захванал с простотията, наречена астрология

Нема нещо по-така около Орбан тая седмица и Сула минава на нещо с равностойно значение за света и у нас. Никакво демек. Сула никога не взема отношение поважни теми, така се рахатясва дор до двесте години.

Впрочем дължеше на вярната си кохорта тук барем три реда за най-голямата катастрофа на визията "Европа на Отечествата" - налагането на "плана Макрон". Но не мъцнА дори.

wreckage
снимка на wreckage

Сула никога не взема отношение поважни теми, така се рахатясва дор до двесте години.

Факт. Треа да му викат не Иван Стамболоф Тире Сула, а Иван Стамболоф Тире Пишурка.

 

Sine_metu

вж. и кратката етимологична белешка под Цеков

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Защо не кръстите скандалите „брод“

 

Щото брод е плитък участък в реката, по който Цецо мина, без особено да се намокри, но water gate е вратата на шлюза, която взе да поддава и току виж отприщила насъбралите се негови таквоз.

Думи думи

Поддаде ли шлюза, всичко ще помете.

И леви, и десни, и долни и горни, и червени и сини и зелени и пембени.

дъртреалист

Поздрави за снимката...

А статията е логическо упражнение на тема, в която авторът е неграмотен, но многословен. 

Но, както се вижда, във форума има и доста други автори, също така неграмотни по въпроса, които иначе се мислят за ширококултурни...

Най-смешни са онези "специалисти" историци, които мислят, че "познават" историята при отсъстваща  астрологическа грамотност... :)

Но вероятно астрологията няма отношение към битието на хората ??

Има и по-смешно нещо - историк атеист... 

Не знам от къде идва напънът да философстваш по нещо, което не разбираш..., вероятно откъм дебелото черво...

Да чакаме ли другият път опус  на тема - митът за ролята на железните йони в репликацията на митохондриите и сблъсъка им с специфични антиоксиданти...?

Впрочем, до появата на псеведомодерната западна медицина в края на 19 век, всички лекари задължително са били и астролози... Сигурно щото са били глупави? 

Предводител на ...

Кайли в панталони.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×