Медия без
политическа реклама

На всички избори следвайте звездите

Безобразно е голяма българска телевизия, от която се очаква да бъде арбитър в обществения дебат, да прокарва разговора за политиката, общественото устройство, ценностите и народа през астрологията

Демокрацията се осъществява пълноценно само тогава, когато целокупният народ взима правилни политически решения. А за правилните решения е нужна качествена информация. Как се информира българинът (оня, дето си го знаете)? Разбира се, от авторитетните медии и преди всичко от телевизиите, защото народният гений (дето също си го знаете) е рекъл, че нищо не се е случило, ако не са го дали по телевизора.

У нас най-авторитетните телевизии са три – БНТ, бТВ и НОВА. По гледаемост редът май е точно обратен, което за бТВ няма никакво значение. И като споменахме бТВ, попадна ми един материал там, който ми отвори очите. Колко сме глупави да се занимаваме с идеологии, колко сме наивни да изследваме социалните бази, как си пилеем времето в проследяване на регионалните и глобалните политически процеси! Всичко го пише на небето. Трябва само да вдигнеш поглед и да прочетеш звездите.

На фона на нестихващия гейт с апартаментите...“ започва материалът. Отварям скоба: колеги, „гейт“ не означава „скандал“, а „шлюз“. Идва от една случка в хотел „Уотъргейт“ по времето на Никсън. Термини като „апартаментгейт“ са тъпи и смешни. Бъдете патриоти! Защо не кръстите скандалите „брод“ в чест на аферата „Костинброд“ през 2013? Така ще може да боравите с оригиналното „апартаментброд“. Затварям скобата.

Та на фона на нестихващия „гейт“ с апартаментите, след като сме видели социологическите проучвания и сме чули анализаторите, без да се доближим и на крачка до истината, време е да се обърнем към астрологията. Втората (или даже първата, ако питате нея) телевизия – бТВ – с гордост ни поверява на компетентните грижи на Светлана Тилкова-Алена – астролог, нумеролог и рицар тамплиер.

Тя набляга на две фундаментални теми –

 

изборите за Европейски парламент и звездната орис на Цветан Цветанов

 

във вихъра на апартамент-„гейт“ (с който „гейт“, четем, вече и президентът ще занимае КСНС). Да оставим настрана въпроса какво е влиянието от преминаването на Меркурий от първи дом на Марс във втори дом на Венера върху цените на мезонетите на квадратен метър. Да оставим настрана и тънкото обстоятелство, че Цветанов е обявил напускането си на парламента на 27 март 2019 г. точно в 17.17 часа, което за него е „година на глобална промяна“, месец и ден на „материална стабилизация, но и на кармична разплата“. Да го оставим настрана и да видим какво става с политиката.

Оказва се важно да знаем, че иде ли реч за политика, не са толкова важни астрологическите и нумерологически параметри на политическите лидери, колкото тези на политическите партии. Виждате ли как и астрологията може да се демократизира и да влезе в съзвучие с либералния многопартиен парламентаризъм! В Третия райх са правили хороскоп само на фюрера и може би там им беше грешката – и на фюрера, и на Райха. Когато става дума за политика, „бедната рицарка на Христа и Соломоновия храм“ (както зоват тамплиерите) се фокусира върху хороскопа на партията – датата на нейната регистрация. И ако партията е претърпявала пререгистрации, то се прави „композитна звездна карта от всички известни дати и се стига до една, повлияваща живота и успехите на всяка от партиите“. Винаги съм се питал: ами ако след като хороскопът е готов, се появи нова, неизвестна до този момент дата или се окаже, че часът на съдебното решение не отговаря на часа, вписан в регистрацията? Много просто – с това се обясняват всички случаи, в които хороскопите не познават.

За нуждите на нашия разговор е важно да отбележим, че

 

наистина „няма ляво, няма дясно“

 

(както настояват левите либерали, срамувайки се да се нарекат така), няма консервативно, няма либерално, няма евроскептично, няма еврофедералистко, няма русофили, няма русофоби, няма монархисти, няма републиканци, няма революционери, няма реакционери, няма про- и антимигранти, няма стари и нови членове на Европейския съюз, няма източни и западни шофьори на тирове, няма патриоти, няма националисти – всичко зависи от това на коя дата и в колко часа е създадена съответната партия. Полезно е да се знае в навечерието на всякакви избори. Добре, че все още не са казали: всички Деви гласуват за ГЕРБ, а всички Овни – за БСП.

Затова е важно всеки астролог, „преди да тълкува събития или да дава информация, да застане с часовник пред телевизора и да следи часовете и минутите, в които се случват важните действия или се изричат значими думи, защото без точните дати и час прогнозата е невъзможна, защото успеха или провала (правописът е от оригинала – б.м.) се крие в детайли неподвластни на деня, месеца и годината“. Е, щом важните неща са неподвластни на деня, месеца и годината, защо седим с хронометър пред телевизора? Карай да върви...

Приветствам. Приветствам астрологията в политическия анализ, защото тя предлага уникален механизъм за разбирателство. С нейното приложение могат да се съгласят както либералите, така и консерваторите; както зелените, така и националистите.

За либералите е важно всеки свободно да изкаже мнението си и да вярва в каквото му се ще. Например пастафарианците, които изповядват спагетеното чудовище и ходят с гевгири на главата, са особено мили на либералите, защото тяхното свободомислие се докосва до една тъй прогресивна извратеност. Така и астролозите политолози са им мили и колкото по-онеправдано малцинство представляват те, толкова по-яростна борба ще поведат либералите в защита на техните малцинствени права.

За консерваторите е важна традицията. А астрологията, магьосничеството, окултизмът, теософията и антропософията – това са все емблематични елементи от европейската традиция, те са паракултурата на Средновековието, а и на по-късните времена чак до Рьорих и Людмила Живкова. За истинския консерватор всеки астролог или алхимик е по-мил от който и да е кришнар.

Зелените също би трябвало да се отнесат с любов към астрологията – та нима звездите не са част от Майката Природа? Нима чудовищният пояс от космически отпадъци, който задушава нашата синя планета, няма един ден да стигне и до звездите? Вижте, да не се лъжем: вселената е безкрайна, в нея има трилиони слънца, около тях обикалят квадрилиони планети, на тях живеят квинтилиони прилепи, червеношийки и зелени съсели с антенки, които чакат земните еколози да ги спасят.

Ами националистите? Има народи, родени под щастлива звезда, и тяхната историческа мисия е специална. Разбира се, сръбската звезда е по-ярка от македонската, а пък македонската е по-ярка от албанската. Да не говорим за косовската, която мъжди едва-едва. Гръцката звезда заслепява румънската, но и двете заедно бледнеят пред българската, защото у нас е родена Ванга. Нъц!

Майтапът настрана. Безобразно е голяма българска телевизия, от която се очаква да бъде арбитър в обществения дебат, да прокарва разговора за политиката, общественото устройство, ценностите и историческия курс на държавата, народа и обществото през астрология; да определя

 

ценностите на хората според фантасмагоричното влияние на звездната подредба

 

Същата тази телевизия с апломб ни информира за всички църковни празници, нищо че за нея Гергьовден е ден на овчарите, Никулден – на рибарите, Тодоровден – на конярите, а Коледа (която все по-рядко се нарича Рождество) се свързва с Черния петък в моловете и извънредните празнични оферти на рекламодателите. Знае ли въпросната телевизия какво е отношението на Църквата към астрологията, нумерологията, хиромантията, некромантията и всички останали „науки“, целящи единствено да подменят истината с псевдоистина, за да угодят на човешката грандомания и лакомия за слава и величие?

Общество, в което хората си съставят политическо мнение на основата на астрологически прогнози, е обречено общество. Народите, както и отделните хора, също имат душа и тази душа може да бъде отровена и умъртвена. Големите битки в нашата любима Европа не са били толкова за територии, колкото за идеи; първият кръстоносен поход на Доминго де Гусман Гарсес (св. Доминик) не е бил срещу сарацините, а срещу манихейско-богомилско-албигойската ерес. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

 

 

Ключови думи:

bTV, астрология, политика