facebook
twitter

Горещи новини

ГЕРБ и ДПС се отказаха да удължават мандатите на шефовете на БНТ и БНР

861
Илияна Кирилова
Тома Биков

Депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Евгени Будинов и Велислава Кръстева от ДПС оттеглят внесените от тях промени в Закона за радио и телевизия, които щяха да позволят мандатите на шефовете на БНТ и БНР и на членовете на управителните съвети да са петгодишни вместо предвидените в момента три години.

Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание тази сутрин. Причина за оттеглянето на законопроекта не беше дадена.

От сайта на парламента става ясно, че вносителите са се отказали от промените на 27 март. Това е всъщност същият ден, в който са ги предложили.

Ако предложенията бяха приети, сегашният директор на БНР Александър Велев, чийто мандат изтича в края на май, можеше да остане на поста си още две години без конкурс. Мандатът на шефа на БНТ Константин Каменаров пък изтича през лятото на 2020 г. и щеше бъде удължен до 2022 г. В момента обаче той очаква решение на съда на втора инстанция по обвинение за шофиране в нетрезво състояние. Ако бъде признат за виновен, Каменаров би трябвало да освободи длъжността, а СЕМ да проведе конкурс за нов директор.

Съгласно Закона за радио и телевизия шефовете на БНТ и БНР могат да управляват най-много два пъти по три години. Мотивите на ГЕРБ и ДПС са, че в Европа периодът за управление на повечето обществени медии е по-дълъг от три години.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тези протести са по-честни от предишните

11.08.2020

ДИЯН БОЖИДАРОВ

3278 17
И вторият задържан за сбирката на ГЕРБ си отива вкъщи

10.08.2020

2270 13
Сайтът на ДПС пуска стари речи на Доган с намеци към Борисов

07.08.2020

7941 12

Коментари

PlaNed
снимка на PlaNed

Играта "Тука има, тука няма" продължава с пълна сила!

вила

СтаЛбилността Му е траен стабилен хаос,в който се действа по метода на пожарната...Прпичината е ясна-послушното палашче,пияндето коко,след месец е аут след решение на съда.Не залагат на нов непознат кон гейберастите.

Sapienti_sat

вносителите са се отказали от промените на 27 март. Това е всъщност същият ден, в който са ги предложили.

 

Ето сега като човеците говорим,

не е проблем на тях да се престорим.

Но карай да върви, ти си прав —

такъв е маймунският ни нрав.

 

????

JollyRoger's

Поредната яка флатулация от преяждане със суджук... На Биков май му угасна пътеводната звезда от двузвездието Цециус-Хъбибиус...???

ThePal
снимка на ThePal

Докога ще ни навират в очите това дьонме ?! Отвратително безгръбначно - еталон за млади кариеристчета със сбъркано развитие

paragraph39

/:/ ГЕРБ и ДПС се отказаха да удължават мандатите на шефовете на БНТ и БНР

........................................................................................................................

"Тематична" парламентарна Коалиция ГЕРБ+ДПС!!!

Ашколсун!

Влез или се регистрирай за да коментираш