Quantcast
Цветни картинки | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

5992 постове / 0 нови
Последно съобщение
SEGA ADMIN
Цветни картинки

В памет на Геновева ще вкарам малко семантична многозначност в заглавието на темата  .

Тези са от мен като за начало:

Линк към старата тема: http://old.segabg.com/replies.php?id=234461

Страници

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Като създател на тази тема в стария форум ще помоля да я заключите, докато не имплементирате възможност за добавяне на снимки в нея за да не се пълни с глупости, които да трябва да триете след това.

 

Благодаря предварително.

LePenseur
снимка на LePenseur

Чакам да се появят картинките. Много безцветен изглежда форумът без тях!

Чавдар1
снимка на Чавдар1
Чавдар1
снимка на Чавдар1
.
проф. дървингoв
снимка на проф. дървингoв

ПРОФЕСОРЕ, ВАШИЯТ АКАУНТ СЕ ЗАВЪРНА.......?

Памфуций
снимка на Памфуций

Как става публикуването на снимки?

LePenseur
снимка на LePenseur

Засега официален механизъм - нещо като бутон img - няма. Надявам се да проима. Някои компютърни специалисти намират начин, но не казват.

wreckage
снимка на wreckage

hmm...

zorito9
снимка на zorito9

КРАСОТА!

zorito9
снимка на zorito9

Много красиво!

Чавдар1
снимка на Чавдар1
Поради липса на строителни материали американските къщи нямат огради.
LePenseur
снимка на LePenseur

Чавдаре, спазвай си обещанията, boy!

Чавдар1
снимка на Чавдар1
OK.... Ето как изглеждат скриптовете на трите къщи. Снимка на екрана преди 5 минути. Спазих обещанията си и ги изпълних. Кликни върху картинката, за да я увеличиш и видиш какви скриптове съм написал.
LePenseur
снимка на LePenseur

Е, ама не се гаври с обикновените ползватели, де! Кажи ми какво да направя (напиша), че да се появи снимка от моя албум. Не вярвам да си писал буква по буква всичкото, дето ти е на екрана. Скрипт му викаш, ама кажи как се скриптва.

 

Прочее, кликването върху картинката не дава резултат.

Чавдар1
снимка на Чавдар1
Намери ръководства за PHP и HTML - в мрежата е пълно. Направи си ТВОЯ уебстраница и започни да работиш със скриптовете. До две седмици ще си фарси! Как да ти обясня?! Ще затворят темата на Принца, а и ще ми трябват десетки страници от A to Z. Не иронизирам ситуацията. Казвам ти всичко честно и откровено.
LePenseur
снимка на LePenseur

Защо да затварят темата, не разбирам? Нали е за цветни картинки? Тяхното поместване засега се отлага, а ти успяваш нещо да вмъкнеш. Защо да си правя своя страница? Що форуми има с картинки, зер авторите им все с уеб-страници са? Има функция [img], щракаш на нея, добавяш адреса и снимката излиза. Аз те питам, като имам адреса на снимката, какво да пиша нататък? Не че толкова бързам, де - мога да изчакам официалния пуск на картинките във форума, ама ми е любопитно.

 

А снимката на екрана ти воистине не се отваря.

Чавдар1
снимка на Чавдар1
Ама, моля те! Как да не дава резултати?! Кликваш с ДЕСНИЯ бутон на мишката. Появява се избор. Не зная на какви компютри работите, но като кликнеш върху "Виж изображението" (View Image) или не знам как са го превели родните корифеи и картинката се отваря в нов прозорец, а като кликнеш върху нея с левия бутон се увеличава още веднъж.
Чавдар1
снимка на Чавдар1
Даже виждаш, както и мераклиите компютърджии, че работя на Операционна Система на Държавния Департамент и Министерство на Отбраната на САЩ, ползвам 'CAC' "военна карта" и т.нар. "ненормален интернет" (CIPRNet). Операционната система и нета са НЕПРОБИВАЕМИ.
Чавдар1
снимка на Чавдар1
Мислителю, премахвам точката! В Понеделник и Вторник съм много зает, а може би и в Сряда. След Четвъртък ще съм на линия. Зная вашият имейл и ще обясня всичко в детайли, но не забравяйте две неща. Първо, че това не е мой форум, а на вестник СЕГА и нямам моралното право да жонглирам с нерегламентирани действия. Второ, ще ви изпратя ВСИЧКО, от което се нуждаете и ще отговоря любезно на вашите питания, но нека оставим АДМИНИСТРАЦИЯТА на СЕГА да работи спокойно и да си върши работата. Нападките към екипа са НЕоснователни. Това е тежък денонощен труд и трябва МНОГО да се внимава при писане на скриптовете. Всички грешим, но трябва да бъдем повече хора (more human).
LePenseur
снимка на LePenseur

Ами кажи да я отворя в нов прозорец, де! Това поне го мога. Ама нататък... graeca sunt. А тая точка Департаментът на дефанса ли я постави в 20:35?

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Ами кажи да я отворя в нов прозорец, де! Това поне го мога. Ама нататък... graeca sunt.

Но въпреки това се чете ?

 

Отивате на адрес https://www.24hplans.com/top-15-house-designs-and-architectural-styles/, слизате надолу по страницата (има няколко начина да го направите) докато стигнете до първата картинка, публикувана от herr_Müller.

 

Поставяте маркера на мишката върху картинката, натискате десния бутон на мишката и от падналото меню избирате Inspect Element (Q). В долния край на браузъра ви (който трябва да е firefox) ще се отвори един прозорец, който ще ви показва „изходният код“ на страницата, която гледате. В синьо ще бъдат оцветени редовете, които се отнасят за картинката, за която говорим. Натискате ctrl-c, след това отваряте някой текстов редактор от рода на notepad, отивате в него и натискате ctrl-v.

 

След това сравнявате това, което се е появило там с това, което вие показал von_Newmann. Ако съвпада с абсолютна точност, го копирате в прозореца за отговор в този форум, поглеждате как ще изглежда с „предварителен преглед“ и започвате да се чудите дали да натиснете бутона „запази“ или не.

 

Ако решите все пак да го публикувате и се появи снимка, ще стане ясно как може да се публикват снимки в този форум ?

Чавдар1
снимка на Чавдар1
Мислителю, ако забеляза на print screen картинката, долу вдясно, е изписано времето, в което се намирам, или 1:35 EDT (Eastern Daylight Time), а това, което виждаш на екрана (20:35) е часовника на форума, който е сверен по българско време. Звучи подвеждащо, нали?! До тук съм. Това е тема на Принца, към когото храня дълбоко уважение, поради неговата ерудиция в компютинга и мрежите, а и не само там. До следващата седмица.
LePenseur
снимка на LePenseur

Благодаря за вниманието! Все пак смея да се надявам, че не досаждам прекалено на администраторите. Дори напротив, старая се да помагам. И още по-напротив, оценявам тяхната дейност. 

Baskerville
снимка на Baskerville

WARNING!
 Using this console may allow attackers to impersonate you and steal your information using an attack called Self-XSS.
Do not enter or paste code that you do not understand.

Gare aux chiens, monsieur Le Penseur

LePenseur
снимка на LePenseur

Cave canem, Baskerville!

https://en.wiktionary.org/wiki/cave_canem#/media/File:Dom_dramaturga.jpg

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

Мислителю, помисли - очевидно забраната не е абсолютна, Чавдар вече я проби, вероятно и Артър и Онци.

Изказаха се мнения, че не бива повече да се дълбае, разработчиците ще се пищисат и затворят хубавата тема, може и командировка на Чавдар да издействаме.

 

Нека имаме още малко търпение - обещали са, а?

 

PS гледам и Рогатият е успял, бичи снимки, юнак той. 

Minderbinder
снимка на Minderbinder

PS гледам и Рогатият е успял, бичи снимки, юнак той. 

Май не рогатия, а някой му е краднал името.

LePenseur
снимка на LePenseur

А колко просто щяхме да изобличим крадеца, ако виждахме броя на мненията на истинския Рогатко и на неговия двойник-менте.

 

P.S. Пробвам как изглежда писането на отговор с бутона, за да продължа да не го използвам никога.

LePenseur
снимка на LePenseur

Професоре-полковник, аз съм изтъкан от търпение! Няколко пъти призовавах да изчакаме конструкторите на форума да си свършат работата, която те сами обещаха, че ще свършат. Една от тези работи е публикуването на снимки, а втора - отварянето на теми. Интересът ми към фалшивомонетчиците бе чисто академичен, но видях, че дори да ми подарят машината си, аз пак няма да мога да работя на нея. Не мога обаче да се въздържа и да не отбележа няколко смущаващи ме явления, които смея да тълкувам като симптоматични. Първото сред тях е упоритото нежелание да се отворят теми, които по надлежния ред бяха предложени от няколко потребители. Проблемът очевидно не е технически, а идеологически и когато не се дават никакви мотиви, остават едни съмнения...

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

...мислителю, аз съм един от остракираните - две мои молби за възстановяване на стари и безобидни теми се подминават, сефте, сега им е паднало (по едната сме единомишленици).

 

Относно отварянето на теми - намирам това за целенасочена политика на редакцията, не е каприз на конструкторите или технически проблем - просто се тества прага на търпимост на участниците (главно по-старите) както и податливостта да се "играе по чужда свирка - да пишеш и разсъждаваш само по теми, зададени от друг, без право на инициатива ...

 

Гледам уважавания брадатко е вече на ръба да метне пешкира и да се откаже, много други приятелчета пишат от време на време дребни закачки, други просто загубиха интерес (както и аз) ... та така ...

 

Ако искаш - направи си експеримент - ако имаш профил в сурат-тескере, попитай онези членове на редакцията, които се подвизават там, защо е така - по-скоро писмо от мъртвец ще получиш, отколкото отговор.

Страници