Медия без
политическа реклама

Григор Димитров вече тренира в Маями

Тенисист №1 на България Григор Димитров пристигна в Маями (САЩ), където следващата седмица ще направи нов опит да се завърне на корта. Заемащият 28-о място в световната ранглиста хасковлия не е играл в официален мач от 20 януари, когато загуби в 4 сета от Франсис Тиафоу (САЩ) и отпадна на 1/8-финалите от Australian Open в Мелбърн.

След това, заради болки в дясното рамо, Димитров отказа участие в планираните през февруари турнири в Ротердам (Хол) и Акапулко (Мекс). В началото на този месец Григор се оттегли в последния момент и от първия за годината "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ), въпреки че проведе подготовка в Калифорния и дори бе включен в жребия под №26 в основната схема.

От два дни 27-годишният българин е във Флорида, където заедно с треньора си Даниел Валверду тренира усилено за втората надпревара от сериите "АТР 1000" (20-31 март). Вчера Димитров проведе заниманието си на новия централен корт в Маями, изграден във вътрешността на футболния ст. "Хард Рок", където домакинства "Маями Долфинс" в НФЛ. Веднага след това Григор публикува в социалните мрежи видеоселфи, в което изрази възхищение от предлаганите условия:

"Здравейте, всички! Намирам се на новия стадион в Маями. Искам да го споделя с вас, приятели. Погледнете този красив стадион. Свършена е удивителна работа. Джеймс Блейк, уважаеми дами и господа (б.р. - в този момент зад гърба на Димитров се вижда бившият №4 в света, настоящ турнирен директор на "Мастърс" в Маями). За да бъда честен, това е невероятно преживяване - стадион в стадиона. Разходих се наоколо, кортът е наистина разкошен, а работата, която е свършена покрай турнира, е прекрасна. Надявам се всички да се насладят. Най-доброто предстои. Ще се видим скоро. Благодаря ви за подкрепата. Чао!"

We’ve got a court report from @GrigorDimitrov after his first hit on Stadium Court and spending a few hours on site. ?#MiamiOpen pic.twitter.com/DV2Vz5E5g9

— Miami Open (@MiamiOpen) March 13, 2019