Quantcast
Три пъти Чехов за рождения ден на Коко Азарян | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Три пъти Чехов за рождения ден на Коко Азарян

195
 Снимка: Фондация Азарян
Крикор Азарян - в средата, с екипа, играл в постановките.

15 март, НДК, 19.00

"Чехов х 3" - така всъщност се нарича специалният спектакъл в чест на 15 март 2019 г. - датата, на която незабравимият Крикор Азарян щеше да навърши 85 г. Спектакълът може да бъде видян единствено на този ден и само на сцената на Театър "Азарян". Това ще стане в НДК от 19:00 часа.
Заглавието е препратка към знаменитата трилогия по Чехов, която Крикор Азарян успя да реализира въпреки болестта си. Актьори от "Чайка" в театър "Българска армия", "Три сестри" в Младежкия театър "Н. Бинев" и "Вишнева градина" в Народен театър "Иван Вазов" ще покажат на сцената заснети неповторими моменти от процеса по създаването на трите постановки.
Някои от най-обичаните съвременни български актьори ще пресъздадат емоционални моменти от постановките, две от които вече не могат да бъдат видени на сцената на нито един театър у нас. Това са Меглена Караламбова, Бойка Велкова, Георги Новаков, Александра Сърчаджиева, Койна Русева, Николай Урумов, Малин Кръстев, Станка Калчева, Владимир Люцканов, Валентин Ганев, Мария Каварджикова, Деян Донков и Марин Янев.
След спектакъла за втора поредна година фондация "Проф. Крикор Азарян" ще връчи награда за ярко постижение в театралното изкуство, като носителят на наградата до последно се пази в тайна.
Междувременно във фоайето на Театър "Азарян" ще бъде показана и изложба с плакати от постановки на Крикор Азарян през годините.
През 2015 г. - точно на рождения ден на Крикор Азарян - зала 2 в НДК се превърна в Театър "Азарян". Оттогава на тази дата дворецът отбелязва раждането на големия режисьор със специално събитие, дело на някой от учениците му.
Билети за спектакъла "Чехов х 3" може да откриете  на касите на Билетен център - НДК и на tickets.ndk.bg
 

Още

В "Сфумато" живеенето е враг на Живота
В Академията казват "не" на страха
Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

5122