facebook
twitter

България

Пространството около НДК отново е в ремонт

302
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Майстори сменяха плочи пред входа на международния конгресен център.

Пешеходното пространство около НДК в София, което от около пет години периодично е подложено на реконструкции, продължава да създава проблеми и отново е в ремонт. Вчера работници започнаха да пренареждат част от плочите около двореца и да преправят настилката пред входа на международния конгресен център, създаден да обслужва гостите по време на европредседателството м.г. Майсторите сменяха и счупени плочи в пространството вдясно от централния вход на двореца. Само за няколко часа те извадиха и смениха около 20 плочки.    

Последният засега официален ремонт на градината пред НДК приключи през декември 2017 г., а граждани продължиха да подават и след това сигнали за зле свършена работа. През април м.г., когато европредседателството бе в разгара си, в социалните мрежи се появиха снимки на надигнали се плочи на площада пред НДК. От фирмата изпълнител поясниха тогава, че причината за надигането на блоковете било движението в тунела под НДК и че деформацията била предизвикана от непредвидени обстоятелства.

СМЕТКИ

От старта на ремонтните дейности около НДК в края на 2014 г. до края на 2017 г. за обновлението на пространството бяха отпуснати близо 17 млн. 11.5 млн. лв. от тях дойдоха по европрограми, а освен тях Столичната община даде 5 млн. лв. от бюджета си за 2016 г. за ремонт на площада пред двореца, смяна на хидроизолацията, за нови парапети на подлезите и на големия фонтан и т.н.

Все още няма коментари

Още

Банов е изненадан, че по Ларгото карат велосипеди

18.07.2019

Емил Василев

202
Софийското Ларго пак е в плачевно състояние

17.07.2019

Светослав Спасов

1329 14
Швеция и Дания ремонтират моста "Йоресунд"

15.07.2019

131

Влез или се регистрирай за да коментираш

×