Медия без
политическа реклама

Четирите страни ще подпишат меморандум на 12 април в Солун

26 Февр. 2019
СПОРТАЛ
Зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис слуша в слушалките превод на изказванията по време на вчерашната пресконференция в базата на БФС.

Представителите на правителствата и футболните федерации на България, Румъния, Гърция и Сърбия изработиха в София текст за Меморандум за сътрудничество, с който да се официализира учредяването на организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура за Евро `28 и Мондиал `30. Документът ще бъде подписан официално по време на следващата среща на четирите страни, която ще се проведе в Солун на 12 април.

На срещата в столичния кв. Бояна вчера освен спортния министър Красен Кралев и президента на БФС Борислав Михайлов участие взеха министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, вицепрезидентът на сръбския футболен съюз (ФСС) Марко Пантелич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис и изп. секретар на местната футболна централа (ЕПО) Алексис Дедес и министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и шефът на футбола в северната ни съседка (FRF) Разван Бурляну.

"Тази кандидатура е много важна, тъй като чрез нея нашите държави ще изградят здрави и стабилни връзки помежду си, които ще им позволят да работят и реализират съвместни бъдещи проекти не само в областта на футбола", коментира сръбският спортен министър Удовичич.

Ключови думи:

БФС, ММС, Евро `28, Мондиал `30

Още по темата