facebook
twitter

Горещи новини

Томислав Дончев на спешна среща във ВСС за е-правосъдието

1839
Илияна Кирилова
Висшият съдебен съвет

Вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на Държавната агенция "Електронно управление" Атанас Темелков участваха в заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) заради кризата с електронното правосъдие, предаде "Де факто".

От срещата стана ясно, че в обозримо бъдеще електронна система, която да улесни работата на съдилища, прокурори и адвокати, няма да заработи. Миналата седмица 250 юристи от "Фейсбук" общността на адвокатите попитаха къде са потънали 34 млн. лева за е-правосъдие. Те се оплакаха, че голяма част от съдилищата не осигуряват електронен достъп до делата.

На днешното заседание на Пленума на ВСС дали дали електронното правосъдие ще е част от електронното управление на цялата държава или ще функционира отделно. Вицепремиерът Томислав Дончев беше категоричен, че е безмислено да се търсят отделни софтуерни решения, тъй като системите трябва да "говорят" помежду си. Той направи уточнението, че ще се гарантира спецификите и независимостта на съдебната власт.

Атанас Темелков обясни, че само ВСС не е направил предложение какво да бъде заложено в пътната карта за електронно управление, по която се работи от 5-6 месеца, и това спъва нейното изпълнение.

На финала съдия Боян Магдалинчев обобщи, че е очевидно единната електронна система няма да заработи до края на август.

Ключови думи:

Томислав Дончев, ВСС
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Главният прокурор и Гешев внезапно ускориха кадровите рокади
ГЕРБ измисли: Главният прокурор ще си избира кой негов подчинен да го разследва

09.12.2019

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

1111 8
ГЕРБ имитира реформа на прокуратурата

07.12.2019

1416 9

Коментари

Penchobre

От срещата стана ясно, че в обозримо бъдеще електронна система, която да улесни работата на съдилища, прокурори и адвокати, няма да заработи.

 

Ето това е ясно! Дончев внася яснота по проблемите! Маймунска работа! 🐒 🐒 🐒

Джиджи

😂 😍 😂

Влез или се регистрирай за да коментираш

×