Quantcast
Путин заплаши Запада с нови оръжия | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

10 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Путин заплаши Запада с нови оръжия

Русия няма първа да разположи нови ракети в Европа, но ако САЩ го направят, ще е принудена да създаде и разгърне оръжия, с които да са на прицел и "страните на непосредствена опасност", и "териториите, където са центровете за вземане на решения", заяви руският президент Владимир Путин в годишното си послание към Федералното събрание. Той добави, че ако ядрени ракети с малък или среден обсег бъдат разположени в Европа, "а САЩ имат такива планове..., това рязко ще изостри ситуацията в сферата на международната сигурност, ще създаде сериозни заплахи за Русия, защото за някои класове от тези ракети времето, за което биха долетели до Москва, може да достигне 10-12 минути". В такъв случай Москва би била принудена да "предвиди огледални и асиметрични действия". В този случай ракетните системи на Русия ще бъдат насочени не само към въоръжението на САЩ, но и към „центровете, в които се взимат решения за използването на ракетни комплекси“.

"Нека САЩ пресметнат колко далекобойни и бързи са нашите оръжейни системи. Нека първо сметнат това, а после да взимат решения да заплашват нашата страна", каза Путин. САЩ провеждат антируска политика, каза той и отново повдигна въпроса за разполагането на системите за противоракетна отбрана в Румъния и Полша. Руският президент определи като измислени обвиненията на САЩ, според които Русия е нарушила договора за ракетите с малък и среден обсег. „Съюзниците на САЩ грухтят в съзвучие с Вашингтон по този въпрос“, каза руският президент, което предизвика аплодисменти в залата.

Много скоро руската армия ще бъде въоръжена с междуконтинентални ракети „Сармат“, със свръхзвуковия комплекс „Авангард“, с лазерния комплекс „Пересвет“ и с морския комплекс „Посейдон“, обеща Путин. Той спомена и разработването на нова свръхзвукова ракета „Циркон“. Путин не спомена нито веднъж Украйна и Сирия в 90-минутната си реч. Той обаче лансира идеи за благоустрояването на Крим, и за необходимостта от развитие на отношенията с Беларус, Китай, Индия, Япония и страните от Югоизточна Азия. Той изрази надежда за подобряване на отношенията между Русия и ЕС.

ТЕНДЕНЦИИ

Не трябва да повтаряме грешките от последните десетилетия и да чакаме да се върне комунизмът, ние трябва да променим ситуацията към по-добро, не можем да чакаме, заяви Владимир Путин. Той обеща на руснаците по-добри условия на живот "в рамките на тази година". Според него до 2024 г. Русия трябва да постигне положителен нетен ръст на населението след преодоляване на настоящия спад, който е в резултат на огромните жертви през Втората световна война и икономически проблеми след разпадането на СССР.  Путин обещава повече пари за подпомагане на семействата с деца, данъчни облекчения за многодетните семейства. Руският президент обяви, че 19 милиона руснаци живеят в бедност, но припомни, че през 2000 г. броят им е бил 40 милиона души. Темпът на ръст на икономиката на Русия трябва да е над 3%, поиска президентът на Русия. Той съобщи, че за първи път златният и валутният резерв напълно покриват външния дълг. Путин посочи четири приоритета в икономиката: ръст на производителността на труда, увеличаване износа на нехранителни стоки, подобряване на бизнес климата и премахване на икономическите ограничения.

 

Към статията във в. СЕГА
JollyRoger's

А Западът един хрисим, хрисим...

Но КБЖ го заплашва, че Русия няма първа да разполага ракети в Европа... Ъхъм... ??

mi6osp.

На снимката е "Сармат".

 

Мултфилмите реално:

"Сармат" е пред полетни изпитания това лято.

2020 влиза на въоръжение.

10 броя по 10 бойни глави по 750 килотона всяка и никакви шансове за американската, японската, английската и пр. ПРО да го прехване.

"Авангард" е на конвейра.

Носи термоядрена бойна глава, при 27 Маха..

Стига до евентуалният противник за до четвърт час.

Влиза на въоръжение в края на годината.

Още по-малки шансове за неутрализиране от ПРО.

"Пересвет" е на бойни позиции.

"Посейдон" е на изпитания в океана.

Носи до 100 мегатона.

2020 влиза на въоръжение.

Ядреният двигател на "Буревестник " мина успешно изпитанията на стенд.

През лятото -лети.

2023 влиза на въоръжение.

ПРО с ракети "Нудол"- сваля спътници за под 20 мин.

Един дивизион-120 вражи спътника аут.

Влиза на въоръжение.до края на годината.

Свръхзвуков "Циркон" 2020 г..

Среден радиус на действие, но на свръхзвукова скорост.

Няма противооръжие.

Електромагнитни ядрени бомби.

4 броя елиминират електричеството и електрониката на САЩ, един брой -на Западна Европа или Япония.

На въоръжение.

И още бог знае какво като изненада...

 

Всяка седмица Русия бомбардира  с такива вести.

НАТО стават все по-нервни и драпат за да създават подобни оръжия или поне противооръжия.

До 2040 САЩ ще имат евентуално аналог на "Авангард".

Но нямат нито време, нито пари, нито технологии, нито индустрия.

 

Защо Русия прави това?

Само за да запази планетата ни от война.

 

Така, както Хрущов на времето осигури това с взрива на "Цар Бомба" Нова Земя.

 

 

 

 

 

 

ablepsia

Пак изсмукано от пръстите и невярно заглавие

Путин заплаши Запада с нови оръжия

 

Точно обратното:

Политику США против России вряд ли можно назвать дружественной, констатировал президент. Вводятся все новые санкции, практически полностью и в одностороннем порядке демонтируется сложившаяся за последние десятилетия договорно-правовая база международной безопасности, и при этом Россию же называют чуть ли не главной угрозой для США. "Скажу прямо: это неправда. Россия хочет иметь полноценные, равноправные и дружеские отношения с США, - заявил Путин. - Россия никому не угрожает, а все наши действия в сфере безопасности носят исключительно ответный, а значит, оборонительный характер".

 

Превеждам последното изречение:

Русия не заплашва никого, а характерът на нашите действия в областта на сигурността е отбранителен, т.е. само  ответна реакция. 

 

Казано най-просто, Русия зорлем бе принудена да се подготвя за отбрана от налазилите я отвред по границите ù натовци, сащци и "разных прочих шведов", т.е. тез последните заплашват Русия, а не тя тях и това е съвсем ясно казано.

 

Съзнателното или несъзнателното заблуждаване на читателите как се съгласува с етичния кодекс на журналиста?

 

 

 

ablepsia

Ето как останалите ви колеги са отразили точно словото на Путин. 

 

Путин: Русия не заплашва никого и няма да бъде въвлечена в геополитически игри

 

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще защитава собствената си сигурност и тази на съюзниците си, но че не заплашва никого, предадоха Ройтерс и ТАСС.

 

"Не заплашваме никого и не възнамеряваме да бъдем въвличани в геополитически игри или интриги, камо ли конфликти, без значение кой се опитва да ни въвлече в тях и как", каза Путин...

Същевременно той отбеляза необходимостта да се обезпечи надеждната защита на суверенитета и целостта на Русия и нейните съюзници.

https://dariknews.bg/novini/sviat/putin-rusiq-ne-zaplashva-nikogo-i-nqma-da-byde-vyvlechena-v-geopoliticheski-igri-1363370

 

 

Ами това е - все още съществува такова нещо като журналистическа съвест. Дори у многократно цитираната тук  Ройтерс.

 

ablepsia

Не трябва да повтаряме грешките от последните десетилетия и да чакаме да се върне комунизмът, ние трябва да променим ситуацията към по-добро, не можем да чакаме, заяви Владимир Путин. 

 

Невярно!

Изобщо не е споменавал за "връщане", а за "идване/настъпване" на комунизма - да не седят със скръстени ръце и да чакат да им падне от небето, а да запретнат ръкави и да го изградят със собствените си ръце.

Ето значението на "пришествие":

http://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5/

 

 

«Мы не должны повторять ошибки прошлого, не нужно ждать пришествия коммунизма, нужно сейчас менять ситуацию к лучшему. Россия обязана двигаться только вперед, набирая скорость»

 

 

Begemot
снимка на Begemot

Заглавието е , меко казано, неточно. Путин говори много повече за вътрешната политика и социалните проблеми.

Речта ( посланието) четох/слушах, мнение имам:

1. Все по скептичен съм към плановете, личността и , в крайна сметка, историческата роля на уважавания ВВП. Безспорно спаси страната си от погибел, върна я от ръба на пропастта, даде Кримската и може би Сирийската виктории, поуспокои Кавказ, дисциплинира олигарсите...все велики дела, велики постижения, негови и на групата около него. Историята ще отсъди и това ще му се зачете, за мен - без съмнение.

Има , обаче, голямо НО...Много голямо

.1. Основния ( пак  - според мен) въпрос, който Путин и хората му трябва да решат, остава нерешен: какъв е образа на бъдещето на Русия, какво преследва тя, какво я "скрепява"? За Русия бъдещето не може да бъде 5 та икономика в света и решаване проблема на 20 мил. под чертата на бедността. Това са , разбира се, задължителни стъпки, важни стъпки, но - НО - това е много далече от всякакво стратегическо, дълбинно виждане за бъдещето на Русия, която е самостоятелна цивилизацив със всички произтичащи от това последствия.

2.Като нямаш образ  на бъдещето, като нямаш "теория" - наникъде си. "Без теория ни чака смърт"- пророчество, провидение, направено е малко преди 1953та, ясно от кого. Без образ на бъдещето не можеш да се определиш с миналото, работи се с първосигнални реакции на неграмотни в голямата си част хора, в които думи като "комунизъм" и "социализъм" предизвикват първични либератски рефлекси и сладко и тайно  фашизоидно мокро мечтание как " ще бесят и разстрелват каманяки и ще ги пращат с чемаданите в Сибир". Всъщност какво е обществото в Русия след 1917 и до 1990 е супер интересен и сложен въпрос.  Той не само не може да  се реши сега, той не може да се разглежда поне по две причини: Първата е, че всичко тогавъшно трябва да се представя като "зле", за да си мислим, че сега е "добре". Втората причина съм споменал по - горе   - с първосигнални и неуки хора няма как да се спори и даже говори. Моето мнение - соца не беше добре , в последните му 15-20 години, които съзнателно познавах, а сега работата е още по зле.Уви.

3. Като нямаш образ на бъдещето и не можеш да се определиш с миналото, си раздвоен: правиш парад на 9 май, но драпираш Мавзолея. Правиш "Авангард" , но се надяваш да се разберем с "партньорите" и , вероятно, да се конвергираме. Искаш социално развитие, справедливост и по добър живот, но правиш "пенсионна реформа". Искаш развита икономика, но я оставяш в ръцете на местни суперлиберасти и МВФ. Помагаш на Асад и оставяш Донбас на "Минските съглашения" - и т.д и т.п.

Затова и поредното послание/указание или реч на уважавания ВВ Путин ме оставят дълбоко скептичен...

Гларyс

Ти описа кризата на съвременния свят. Каква е крайната цел на "демокрацията"? Към какъв вид общество се стремим? Ще махнем половете и ще ни зачеват в епруветки, всеки ще има кола и къща дадени от алтруисти като Бил Гейтс и Сорос, ще ни чипират и ще се храним венозно, за да не излизаме от Фейсбук и онлайн игрите, докато не припаднем или какво?

Думи думи

 Каква е крайната цел на "демокрацията"

 

Тази крайна цел ме сети за един разбор на филм за общото ни бъдеще.. Доста замечателен.

Услужливо го предоставям .

Про статью Суркова, самодержавие и “Хроники хищных городов“

https://www.youtube.com/watch?v=3PH8i-hy_rE

Думи думи

Всеки плаши с каквото има и може.

Едните специалисти по ракети и оръжия, другите - специалисти по пролети и майдани.