Медия без
политическа реклама

В "Ливърпул" смятат 0:0 с "Байерн" за добър резултат

21 Февр. 2019
ЕПА/БГНЕС
Звездата на "Барселона" Лионел Меси се опитва да отбележи гол във вратата на "Лион".

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп и футболистите на тима признаха, че не са изиграли най-добрия си мач срещу "Байерн", но смятат, че 0:0 в първия 1/8-финал в Шампионската лига е добър резултат. "Червените" имаха няколко положения, но така и не успяха да се разпишат, а през второто полувреме и двата тима не показаха особено добра игра.

"Не съм много щастлив, но приемам този мач. Можем да играем по-добре и трябва да го направим, но дори и да не е мечтаният резултат, все пак е добър резултат. "Байерн" е много добър отбор и въпреки че нашето представяне на беше перфектно, все пак постигнахме резултат, с който можем да работим. 0:0 все пак е най-доброто домакинско равенство, което може да имаш. Направихме си живота труден с последния пас - поне 10 или 12 пъти това провали обещаващи ситуации. Не помня никакви положения през второто полувреме. Беше напрегнат мач, но не беше мач, който ще се помни след 20 години", каза Клоп.

Капитанът Джордан Хендерсън е на същото мнение: "Това не е най-лошият резултат на света, не допуснахме гол и все още сме уверени. Можем да отидем там и да ги нараним."

След мача камерите показаха как Клоп и треньорът на "Байерн" Нико Ковач говорят на висок тон. Мениджърът на "Ливърпул" обясни, че няма проблем: "Чаках го да му стисна ръката, но той отиде при своите играчи. Когато се върна му казах: "Чакам те", той се извини, казах, че няма проблем и той се извини още веднъж. Това беше."

Ковач също обясни, че няма конфликт и че в Германия е прието треньорът да се здрависа със своите играчи след края на мач. Хърватинът остана доволен, че тимът му не е пуснал гол на "Анфийлд": "Не помня много отбори да са оставали с чиста мрежа тук, "Ливърпул" е изключително добър отбор. Справихме се в защита."

В другия мач във вторник "Лион" и "Барселона" също завършиха 0:0. Гостите имаха предимство, но така и не стигнаха до гол, а испанските медии обвиниха най-вече нападателя Луис Суарес за това. Уругваецът не е отбелязвал гол при гостуване в Шампионската лига повече от 25 часа, а последното му попадение навън е от септември 2015 г. 

Треньорът на "Барса" Ернесто Валверде призна, че резултатът го притеснява: "Положихме усилия, но не победихме. Силни сме у дома, но трябва да признаем, че 0:0 е доста опасен резултат. Трябва да спечелим реванша." Наставникът на "Лион" Брюно Женезио вярва, че тимът му има шанс да продължи напред: "Надявах се да вземем нещо повече и имахме шансове, но не се получи. Този резултат обаче ни дава възможности в реванша."

Още по темата