facebook
twitter

Чужбина

Племенницата на Скрипал вярва, че той е мъртъв

870
РИА Новости
Виктория Скрипал

Племенницата на руския двоен агент Сергей Скрипал смята, че чичо й отдавна е починал, предаде РИА "Новости". Виктория Скрипал сподели това часове, след като британският "Сънди таймс" писа, че състоянието на бившия офицер от руското военно разузнаване се влошава. На 4 март м.г. той и дъщеря му Юлия бяха открити в безпомощно състояние в Солсбъри, Великобритания, и впоследствие Лондон обвини Москва, че е организирала отравянето им с бойното вещество новичок. След дълго лечение двамата бяха изписани от болница. Сега Сергей Скрипал получавал медицинска помощ у дома и лекарите се опасявали, че той няма да се възстанови напълно, писа британският вестник. "На мен лично никой не ми съобщава нищо за състоянието му. Но за това се говори отдавна. Скрипал не е между живите...На 4 март ще стане година и на 6 март ще ни връчат урна и ще кажат - Скрипал почина и по негово искане бе кремиран", казва племенницата.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви по повод публикацията за влошеното състояние на Скрипал, че новината представлява контролирано изпускане на информация от британските спецслужби към медиите.

Ключови думи:

Скрипал, новичок
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Поделение 29155 на ГРУ стои зад покушението срещу Скрипал и Гебрев

08.10.2019

5757 75
Отровен с „Новичок“ ще съди Русия за 1 млн. лири

22.09.2019

3020 36
Скотланд ярд разследва Путин заради отравянето на Скрипал

08.08.2019

450

Коментари

Гларyс

Ех, а толкова лесно ингилизите могат да опровергаят руските фейкнюзове. Само трябва да покажат щастливото семейство Скрипал на една пресконференция. Ама ги крият, защото светът е голям и новичок дебне от всякъде...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×