facebook
twitter

Чужбина

САЩ изпратиха хуманитарна помощ на Венецуела

173
ЕПА/БГНЕС
Доброволци са се събрали около разтоварени контейнери с хуманитарна помощ от американските военни самолети, пристигнали в Кукута, Колумбия, вчера.

Американски военни самолети с хуманитарна помощ за Венецуела пристигнаха вчера в колумбийския граничен град Кукута, предадоха световните медии. Помощта се складира по искане на венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се провъзгласи миналия месец за временен президент.Той предвижда венецуелски доброволци да пренесат помощите през границата на 23 февруари, макар че границата е блокирана. Президентът Николас Мадуро твърди, че помощта е част от американски заговор.

"Децата гладуват и почти всяка болница във Венецуела изпитва сериозен недостиг на лекарства", заяви на пресконференция в Кукута шефът на Американската агенция за международно развитие Марк Грийн. Той подчерта, че кризата е достигнала регионални размери с 3 млн. венецуелци, имигрирали в съседни страни в търсене на храна и лекарства.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Посланик Сондланд потвърди договорка на Тръмп със Зеленски "услуга за услуга"

20.11.2019

473 5
Путин: Много скоро страни от Източна Европа може да напуснат ЕС

20.11.2019

2046 22
Убиха сина на бившия германски президент Вайцзекер по време на лекция

20.11.2019

2942 19

Коментари

La Bamba
снимка на La Bamba

Гнилата царевица тръгна. И ГМО консервите , брак от резерва на US army . Няма "Не искам!" , няма "Недей" , вас ще ви храни завършен злодей !🎸

Гларyс

Първо налагаш санкции, после пращаш хуманитарна помощ срещу санкциите, хич не е шизофренично лицемерие това...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×