facebook
twitter

Чужбина

САЩ изпратиха хуманитарна помощ на Венецуела

166
ЕПА/БГНЕС
Доброволци са се събрали около разтоварени контейнери с хуманитарна помощ от американските военни самолети, пристигнали в Кукута, Колумбия, вчера.

Американски военни самолети с хуманитарна помощ за Венецуела пристигнаха вчера в колумбийския граничен град Кукута, предадоха световните медии. Помощта се складира по искане на венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се провъзгласи миналия месец за временен президент.Той предвижда венецуелски доброволци да пренесат помощите през границата на 23 февруари, макар че границата е блокирана. Президентът Николас Мадуро твърди, че помощта е част от американски заговор.

"Децата гладуват и почти всяка болница във Венецуела изпитва сериозен недостиг на лекарства", заяви на пресконференция в Кукута шефът на Американската агенция за международно развитие Марк Грийн. Той подчерта, че кризата е достигнала регионални размери с 3 млн. венецуелци, имигрирали в съседни страни в търсене на храна и лекарства.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шри Ланка въведе извънредно положение

22.04.2019

1593 12
Автомобил Tesla се самовзриви на паркинг в Шанхай

22.04.2019

2660 39
“Поколението Х” в САЩ масово страда от депресия

22.04.2019

2250 14

Коментари

La Bamba
снимка на La Bamba

Гнилата царевица тръгна. И ГМО консервите , брак от резерва на US army . Няма "Не искам!" , няма "Недей" , вас ще ви храни завършен злодей !🎸

Гларyс

Първо налагаш санкции, после пращаш хуманитарна помощ срещу санкциите, хич не е шизофренично лицемерие това...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×