Медия без
политическа реклама

Раева: Ансамбълът ни е за Бродуей

Владинова замина спокойна за "Гран при" по художествена гимнастика в Москва

15 Февр. 2019
Илиана Раева е доволна от съчетанията

Президентът на българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева беше във възторг след първото контролно състезание на националния отбор за 2019 г. В сряда вечер ансамбълът, под ръководството на Весела Димитрова, и индивидуалните състезателки, с главен мениджър Бранимира Маркова, показаха новите си съчетания в тренировъчната зала на "Арена Армеец".

"Аз бях много шокирана още преди да видя съчетанията - сподели Раева. - И когато за първи път видях композициите, не успях да скрия огромното си вълнение. Разплаках се. Весела е изключително премерен авантюрист. Не спира да показва своя изключителен потенциал на хореограф и треньор и мисля, че ще направим нещо, което никой не очаква. Тези композиции са огромно предизвикателство и класа. Това е Бродуей! Аз съм любопитна как ще се съдийства и как ще уловят всичко, което показваме ние като трудност. Съдиите трябва да са машини, за да уловят всичко, което сме заложили като трудност."

През тази година ансамбълът ще играе композиции с 5 топки и с 3 обръча и 2 чифта бухалки. Музикалният фон и на двете е чуждестранен - тема от японския манга сериал "Наруто" за първото съчетание и песен от саундтрака към филма "Най-великият шоумен" за второто.

С топки играят Лаура Траатс, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Камелия Стоилова и Стефани Кирякова, а с обръчи и бухалки Ерика Зафирова се включва на мястото на Стоилова. Елена Бинева се възстановява от травма. Първото състезание на отбора за новия сезон ще бъде турнирът за Световната купа в Пезаро (Ит, 5-7 април).

В индивидуалното състезание над всички беше Невяна Владинова, която също показа изцяло нови композиции и страхотна форма. Състезателката на "Левски" събра сбор от 79,400 т., след като получи оценки от 20,900 на обръч, 20,800 на топка, 19,400 на бухалки и 18,300 на лента. Втора се нареди Татяна Воложанина ("Левски Илиана") със 76,400 т. (16,700; 20,600; 21,700; 17,200), а трета - Катрин Тасева ("Левски Илиана") със 73,350 т. (19,750; 19,500; 17,350; 16,750). Боряна Калейн не участва, защото се възстановява от лека травма.

"Много си харесвам новите съчетания, но наистина са много сложни. Много са навързани и малко е трудно, когато сбъркам нещо, да продължа нататък - коментира Владинова, която вчера замина за Москва за участие в турнира "Гран при" от днес до неделя. - Определено след силно контролно тръгвам по-спокойна за Русия. Надявам се, че там ще играя още по-силно, ще съм смела, ще направя всичко, което мога, и се надявам, че ще ми се получат нещата."

Още по темата