Медия без
политическа реклама

Симеонов не приема сериозно думите на Каракачанов за напускане на коалицията

„Не приемам много сериозно ултиматума на Красимир Каракачанов“. Така лидерът на НФСБ и депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов коментира заявеното от вицепремиера Красимир Каракачанов да подаде оставка, ако не бъде подкрепена концепцията му за интеграция на ромите и да напусне управляващата коалиция.

Симеонов каза още, че в този вид „не бих подкрепил концепцията, тя трябва да бъде доизкусурена“. „По принцип основните предложения съвпадат изцяло с предложенията на нашата програма, така че ще подкрепим една такава стратегия, но сериозно подобрена и коригирана", допълни Симеонов. Според него документът не давал повод за свикване на коалиционен съвет. 

Във вторник Красимир Каракачанов каза в интервю за тв „Евроком“, че е готов да си подаде оставката и да мине в опозиция, ако стратегията му за интеграция на ромите не бъде приета в парламента. „Отдавна в България е дошло „време разделно“. Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им по-близки и идеологически по-близки до сърцето - няма никакъв проблем. Аз си подавам оставката и минавам в опозиция. Да направят коалиция с ДПС и да си управляват заедно и щастливо!“, отговори Каракачанов на въпрос дали ГЕРБ няма да се съобразят с ДПС, които критикуват концепцията му.

В концепцията на Красимир Каракачанов се предлага въвеждане на общественополезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост, както и спиране на помощите при отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута "социално слаб" и много други.