Медия без
политическа реклама

Заради олимпиадата на Григор Димитров започна да му се играе за България

11 Февр. 2019
Туитър
Капитанът на тима ни - Тодор Енев (в средата), за последно можеше да разчита на Григор Димитров (вдясно) през 2015 г. срещу аутсайдера Люксембург, и то само в един мач на сингъл.

Григор Димитров има желание да играе за България в турнира за купа "Дейвис", но още не е решил дали да е през 2019 г. Това твърди българският мениджър на тенисиста - Георги Стоименов, цитиран от "Дневник". Той допълва, че "през годините различни фактори не са му позволявали да играе" за националния тим.

В четвъртък, ден след като бе изтеглен жребият за тазгодишната купа "Дейвис", противопоставил нашите на състава на Южна Африка (начело със световния №5 Кевин Андерсън), капитанът на тима ни Тодор Енев изрази надежда, че Димитров ще помогне в тези двубои. Още повече че след преформатирането на турнира България се изкачи служебно във II група на зона "Европа/Африка", където не е била от 2016 г. 

Димитров не е играл за България от 2015 г., когато спечели един мач на сингъл в двубоя с Люксембург. Именно това му осигури правото да участва на олимпиадата в Рио `16. Сега регламентът е същият: освен по ранглиста тенисистите ще се класират за Токио 2020 и ако са играли за националния си отбор поне веднъж през 2019 или 2020 г.

Още по темата