Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" се разделя и с протеже на Ел Маестро

Любо Петрович, който лансира треньора, изведнъж откри, че той бил твърде млад да води отбора

11 Февр. 2019
БГНЕС
Новият треньор на "ЦСКА-София" Любослав Пенев (вляво) благодари на феновете, които го аплодират от трибуните на ст. "Българска армия" преди контролата с "Етър".

Словашкият национал Борис Секулич ще последва треньора Нестор Ел Маестро и също ще напусне принудително "ЦСКА-София". Новият наставник Любослав Пенев заяви след загубата с 0:1 от "Етър" в контрола, че с родения в Белград защитник се преговаря за прекратяване на договора. Секулич бе играчът, привлечен по изрично настояване на Ел Маестро, който познаваше качествата му от словашкото първенство. В българската Първа лига обаче защитникът не успя да бъде така убедителен в 12-те мача, които изигра от началото на сезона.

Той ще бъде вторият футболист, на когото "ЦСКА-София" показа изхода след раздялата с Ел Маестро. Първият е националът Станислав Манолев. За него има съмнения, че е влязъл в остър конфликт с досегашния треньор по време на лагера в Испания. Към момента обаче всички в клуба отричат това да е причината. Любослав Пенев дори лично пое отговорност за отстраняването на Манолев.

"Приемете, че е мое решение, и така слагаме точка на спекулациите. Ето, чиста работа. Във всеки един клуб идва момент, когато свършва времето на треньора, помощника, масажистите, а в случая говорим за футболист", отсече в свой стил Пенев. Новият треньор не коментира работата на предшественика си, но индиректно показа, че има забележки, тъй като обяви, че го чака "огромно количество работа" и ще има "много тактически промени".

Любо Петрович от своя страна изрази готовност да остане съветник и на Пенев. В интервю пред TV+ сърбинът, който именно препоръча Ел Маестро на клуба, изненадващо посочи младостта му като една от основните причини да бъде освободен. През миналото лято 35-годишният специалист бе привлечен на работа именно защото е млад и перспективен, а собственикът на клуба Гриша Ганчев преди около 2 месеца обяви, че е впечатлен от работата на Ел Маестро.

"Мисля, че той е още млад да бъде треньор на ЦСКА в този момент", посочи Петрович. Той също така изтъкна две други причини за треньорската смяна. "Стигна се до контузии на играчи, не знам дали от пренатоварване или неправилно възстановяване. Но истината е, че играчите не бяха добре подготвени. На ЦСКА му трябва треньор, който иска да побеждава във всеки мач и да стане шампион. Дори в приятелските трябва да иска победата", каза още съветникът в клуба.

Още по темата