Медия без
политическа реклама

Нова тазобедрена става може да спаси кариерата на Анди Мъри

23 Яну. 2019
ЕПА/БГНЕС
Анди Мъри

Бившият №1 в тениса Анди Мъри ще реши до края на седмицата дали да се подложи на операция за подмяна на тазобедрена става с изкуствена. Шотландецът обяви преди Australian open, че ще се откаже от спорта след "Уимбълдън", но след отпадането си в I кръг (2:3 сета срещу Роберто Баутиста Агут) каза, че ще опита да играе в Мелбърн и догодина. А това е възможно само, ако се подложи на операцията.

Бившият №1 в света при двойките Боб Брайън, който получи изкуствена тазобедрена става през септември, играе на Australian open със своя близнак Майк и вече преминаха I кръг. Американският тенисист е свързал Мъри с ортопеда Едуин Су, който го е оперирал в САЩ.

"Със сигурност ще му помогна и няма да изпита повече болка. После е процесът по възстановяване и заздравяване на тъканите, но когато той премине, следва връщане към нормалния начин на живот. Някои мои пациенти пробягаха по 15 000 мили в ултрамаратони. Още не е ясно дали елитен спортист може да се върне на предишното ниво, няма гаранции. Но Анди играеше на високо ниво и с болна става, а с импланта би трябвало да се върне към него", твърди Су.

Ключови думи:

Анди Мъри, тенис

Още по темата