Медия без
политическа реклама

Световната №1 за Серена Уилямс: В началото все едно ме блъсна влак

Американската тенисистка напредва към нова среща с Наоми Осака

22 Яну. 2019
ЕПА/БГНЕС
Серена Уилямс изпуска парата след спечелено разиграване срещу Симона Халеп в 1/8-финала от Australian Open.

Носителката на рекордните в Откритата ера на тениса 23 титли от Големия шлем - Серена Уилямс, продължава похода си към осма купа от Откритото първенство на Австралия. На 1/8-финалите в Мелбърн 37-годишната американка елиминира поставената под №1 Симона Халеп (Рум) с 6:1, 4:6, 6:4 след 1:47 ч. игра на централния корт "Род Лейвър Арина".

В I сет Уилямс направи три пробива в подаването на Халеп, но след това румънката стабилизира представянето си и можеше дори да стигне до крайния успех. Все пак бившата №1 в света удържа порива на настоящата лидерка в класацията на WTA и записа девета победа от общо 10 мача срещу тази съперничка.

"Чувствах се все едно съм блъсната от влак в първия сет. Всичко се случваше прекалено бързо за мен - разказа Халеп. - Обаче не се притесних от това, което стана, защото знаех как мога да играя на по-високо ниво. Така че след първия сет вътре в мен нещо гореше и си казах, че мачът едва сега започва. Но в крайна сметка, щом съм загубила, значи не мога да говоря за подобрение на играта. Все пак мисля, че бях съвсем близо до успеха."

На 1/4-финалите утре Серена ще се изправи срещу друга бивша водачка в световната ранглиста - Каролина Плишкова (Чех). В IV кръг тя отстрани още една предишна №1 - Гарбине Мугуруса (Исп), с 6:3, 6:1. Победителката от мача между Уилямс и Плишкова ще срещне на 1/2-финалите по-добрата измежду Наоми Осака (Яп) и Елина Свитолина (Укр), което означава, че зрителите в Мелбърн може да станат свидетели на повторение на скандалния финал от US Open през септември.

В него Осака разгроми Уилямс с 6:2, 6:4, а поведението на американката спрямо съдията Карлос Рамос и последвалите наказания срещу нея предизвикаха световна полемика на тема сексизъм в спорта.

Още по темата