facebook
twitter

Чужбина

Русия плаши с наказания Фейсбук и Туитър

278
 EПА/БГНЕС

Руският регулатор на комуникациите "Роскомнадзор" започна административни производства срещу социалните мрежи Фейсбук и Туитър за това, че не могат да обяснят как планират да спазват местните закони за защита на данните, предаде "Интерфакс". Двете социални мрежи не са казали как и кога ще се съобразят с руското законодателство, което изисква всички сървъри, използвани за съхранение на личните данни на руснаците, да се намират на територията на Русия. 

Фейсбук и Туитър разполагат с 1 месец, за да предоставят поисканата информация, или в противен случай ще бъдат предприети действия срещу тях, обясни шефът на "Роскомнадзор" Александър Жаров. Руските власти могат да им наложат глоби или да блокирант онлайн достъпа до нарушителите. 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

18.12.2019

Обновена

15887 25
Меркел не одобрява американски санкции за "Северен поток 2"

18.12.2019

1927 13
В Словакия падна забрана за 50-дневно социологическо мълчание

18.12.2019

839

Коментари

ablepsia

 плаши с наказания 

Пак махленщини.

А когато западните държави се заеха да разследват  сураттефтеря за разпространяване на лични данни, те не ги "плашеха", ами изискваха  да осигури защита на личните данни, нъл тъй?

За  каква читателска аудитория е предназначен сегашният "Сега", та е изпаднал до лексиката на пл. "Македония" и Женския пазар, и то не в "горещите" новини, които се списват от бегенесари, "фокус"ници и други също тъй вещи в  българското новинарско слово, а в официалните си броеве, списвани от "Сега"шници?

kempes

Всичко е точно, планът за обособяването на Русия като самодостатъчна държава, независима от останалия свят върви добре. Всяка страна има право да има вътрешно законодателство и сама да реши какво да бъде това законодателство, с цел защита на държавата.

У нас вече 30 години това нещо не се спазва, а на политиците не им е ясно какво означава терминът защита на държавата и на нейното население.

Влез или се регистрирай за да коментираш