Quantcast
Македонските депутати гласуваха за името "Северна Македония" | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

29 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Македонските депутати гласуваха за името "Северна Македония"

Македонският парламент прие конституционните промени, произлизащи от Преспанския договор с Гърция. За тях са гласували 81 депутати, с един повече от необходимото мнозинство от две трети, предаде БНТ. В първата поправка от приетите промени се предвижда думите Република Македония да се заменят с Република Северна Македония.

Управляващите в Република Македония успяха по-рано да си осигурят необходимото мнозинство от 80 народни представители, необходими за приемане на конституционните промени.

В съвместно изявление във Фейсбук и Туитър на правителството на Република Македония, цитирано по-рано през деня от БГНЕС, новата парламентарна група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицията се казва: „Информираме обществеността, че чрез съвместно участие успяхме да постигнем съгласие по конституционните промени и конституционния кодекс, който предвижда най-малко 2/3 мнозинство в парламента. Получихме възможно най-добрия текст на конституционните промени и конституционния кодекс за прилагане на Преспанския договор, с което още веднъж се утвърждава македонската идентичност, вътрешното прилагане на Преспанския договор и влизането в сила на конституционните изменения. Още веднъж потвърждаваме, че гражданството е македонец/граждани на Република Северна Македония“.

След като договорът бъде одобрен от парламента в Скопие, той трябва да бъде ратифициран и от гръцкото Народно събрание. Македонският премиер Зоран Заев очаква много бързо след това да бъде подписан и протоколът за присъединяването на страната към НАТО.

Към статията във в. СЕГА
AnonimusBG

Тяхна си северномакедонска работа, но доколкото разбирам епохалното одобрение е постигнато благодарение на северномакедонските албанци.

Да им е честито.

Чакаме по-нататъшно развитие на интеграцията между Северна Македония и европейска Албания+Косово.

Giuseppe

Май ще излезе, че тоя се мОри бадева.

Което ще е добре.

indiec

Обаче, дяволът се крие в подробностите. Заев ще пише в паспортите "македонци", а албанските партии поискали (и получили) за албанците да пише "от Македония".

Севрното щяло да остане само в конституцията им, т.е. всичко е на ужким.

 

Forza NATO

Е какво да пише в паспортите - "индийци" ли?

 

Иначе в дописката е казано сравнително ясно при все липсващите букви и кавички:

Още веднъж потвърждаваме, че гражданството е македонец/граждани на Република Северна Македония“.

 

Македонците ще са си македонци, а албанците и всички останали - граждани на РСМ.

indiec

Македонците ще са си македонци, а албанците и всички останали - граждани на РСМ.

 

 

И ние трябва да се радваме на това? Изглежда е най-новата демократска инструция, която обаче не се прилага в демократичните страни. Защо ли?

Pstr

Добра новина за България. Веднъж като Македония влезе в Европейския съюз, най-накрая ще отпадне границата между българските земи, вероломно откъснати от нас от сърбите и руснаците (да не се забравя и съдействието на родните комунистически национални предатели). 

Bozhilko

Е като отпадна с Гърция, та кво , да не би да ни върнаха Беломорието? Или да признаха какво е станало с българите там?

Шлифера

Чичко паричко......

Желязко Желев

Не само.Щото част от предателите са охранявани.Македонските бугари са отмъстителни А са смъкнали охраната......

Giuseppe

И српските са отмъстителни. А са смъкнали охраната...

onzitam

Изключително добра новина! Предстои НАТО и ЕС. На руснЯците... ЩЩД: – – • – – – • – – • •

Бат Бойко

Бравос! Чакаме ги в НАТО и ЕС максимално бързо. 

А за Русия - студена вода.

Антей

Така, така

много сте прав колега  - максимално бързо!

Нищо че имаше нещо там за "бързата кучка "!

 

То и ние така.

Ноември 1989 г. падна "диктатора" Т.Живков

и 180 дни по-късно веднага отан.

И се пред- и след- съединихме ..

 

Чакаме ги максимално бързо...

С блага погача и куп благини.

Да? 

 

авакум 78

 

 

 

                 Добра новина за България. Веднъж като Македония влезе в Европейския съюз, най-накрая ще отпадне границата между българските земи, вероломно откъснати от нас от сърбите и руснаците

 

                            Кажи ми коя ти беше даскалицата по история , че имам да и кажа нещо ... Гледам , че и на ""онзитам" също е преподавала .

Пиркс
снимка на Пиркс

**

авакум 78

 

 

 

                       Бравос! Чакаме ги в НАТО и ЕС максимално бързо. 

 

 

                  Барабар с албанците нали ?

fractal
снимка на fractal

На север от Македония всичко е под дебел сняг

 

Pstr

    Кажи ми коя ти беше даскалицата по история , че имам да и кажа нещо ... Гледам , че и на ""онзитам" също е преподавала .

Айде, да те чуем (ако ти стиска). От коментарите ти виждам, че го докарваш на расизъм, ксенофобия и българомразство. Да видим как ще се пробваш да изкараш русия и сърбия целите в бяло за всичките им зверства в Македония и престъпления срещу българите там.

Казуса
снимка на Казуса

Пустите западнобългари станали северомакедонци.

избори до дупка

От бугари в македонски словени, от македонски словени в южносърбиянци, от южносърбиянци  пак в бугари, от бугари в македонци, от македонци в антични македонци, от антични македонойди в северномакедонски татари. Честито!

Pstr

Сега , като ти гледам писанието , май и даскалицата ти по български ще пострада . По отношение на първата съм го докарал само на сексизъм ама къде у теб толкоз акъл . Ама пак я питай кога и кой даде Струмишко , Западните покрайнини и Беломорска Тракия на Гърция и Югославия . И специални поздрави от мен и на двете. Впрочем , веднъж с подобни провокации ми докара бан чрез донос , който изглежда се явява стара семейна  черта . Но "А нам все равно "

 

Като за някой, дето уж имаше да каже нещо, си казал само обиди, провокации и си задал няколко въпроса. Не си казал абсолютно нищо. Може би защото ти е неудобно да си припомниш за руския "арбитраж" и огромните усилия на руския цар Македония да не попадне при България. Ама на теб нивото ти е такова, щом даже не знаеш кога е създадена Югославия. 

 

Аз не съм простак, затова  няма да обиждам или да се заканвам на учителите ти, че ще "пострадат"-хората са направили каквото могат, резултатът не е тяхна вина. Пък и тези, които познаваме Притчата за сеяча, не нападаме първосигнално учителите-знаем, че словото не достига до всеки, но вината за това не е тяхна. Вярно, ти едва ли си и чувал за Притчата за сеяча, а ако случайно си, очеивдно не си я разбрал. Партията не гледаше с добро око на четенето на такива неща, а по всички личи, че не си и посмял. 

G53

Македония сменя името, признават я, отива в НАТО и ЕС.

Лошо няма.

Следвщите са сърбите.

 

Задунайците разбира се, късат и фърлят рубашки, валенки и миризливи зелени чорапи.

Ми сори, тавариши. Всеки иска в ЕС. Вашите деца и роднини - тоже.

Факт.

 

?

eric marsai
снимка на eric marsai

+1 ? кратко, ясно и точно. А масквичѝте колкото и да квичат, резултата им е апять двойка.

авакум 78

 

 

 

                  Не си казал абсолютно нищо.

 

              По добре така отколкото безсрамно да си извъртам подгърбието което наблюдавам . Та ти обясни ли  КОЙ  даде Беломорска Тракия , Битолско , Серско , Воденско и пр. на Гърция ? Също и Струмишко и Зап. покрайнини ? Руският цар който по това време е г-н  Никой ? Или офицерите картографи на Антантата срещу които проляхме реки от кръв ? Ама неукото неуко си остава  макар и да мисли че знае притчи.

Pstr

По добре така отколкото безсрамно да си извъртам подгърбието

Хаха. Наистина по-добре да не казваш нищо, отколкото да лъжеш, че русия и сърбия са целите в бяло (гледам се прокрадва плах опит да омаловажиш водещата роля на русия в дебългаризацията на Македония и безрезервната им подкрепа и водеща роля в това сърбия да вземе тези чисто български земи, ама явно не ти стиска да го кажеш в прав текст). Пък и с тези знания възможността ти да коментираш е доста ограничена. Няма аз да ти изнасям беседи по история за неща, които можеш да си прочетеш сам (знам, че няма...). Ама има малък шанс да прочетеш кой създаде македонската "нация", избиваше български дейци и подлагаше отказващите да се помакедончат българи на гонения. 

 

Може и да стигнеш до ролята на националните предатели от БКП, които по нареждане от Масква чинно започнаха да помакедончват българи и тук. Това е невиждано национално предателство, на което са способни само българомразци и изроди. 

вила

И понеже обявха цар Самуил за македонец,тои трябвао време да си търсим друт цар,или да признаваме,че не сме имали тогава държава.

Бат Бойко

Можете да спите спокойно. Македонските историчари признаха Самуил за български цар.

indiec

То се получава един дуализъм, сиреч двойственост - като с Преспанския договор и със Споразумението с България. Излиза, че тези договори са за външна употреба. Вътре в С.М. важат други гледни точки. Така че, признаването на Самуил важи за нас, а не важи за тях. Красота и шизофрения (стар-нов сериал).