facebook
twitter

После

Прелет над печата

Пакет и Пакетови

663

Вестници умират, но и вестници се раждат. Прелитащият постепенно губи надежда за бъдещето на своя ресор, за нашите, както казва Цветан Цветанов - "секторни политики". Затова се зае с един неполитически вестник - "Всичко за семейството", който едно време беше "Всичко за жената", ама после се разделиха на истински и неистински вестник, пък нататък вече сме забравили. Вестникът е социално ангажиран, няма шок-бомба-ступор на първа страница, а понеже е за семейна публика, липсват също зърна и венерини хълмове.

Тук обичта и взаимното уважение ще да са издигнати в култ, окрили се дежурният. И не сбърка: "Хормонална ода и триъгълна теория за любовта" не е четиво за всеки! Добавена стойност придава авторският материал "Хлъзгави фрази, когато искате да кажете "не", а също и "По какво се отличава арогантен надувко от уверен професионалист". Вероятно по резултатите, но не гарантираме, че това съветва вестникът.

Има и практични съвети, а с особена ценност се отличава ето този - "Мийте си ръцете, като излезете от асансьора".

После обаче от вързопа изпаднаха другите вестници и розовата мъгла бързо се разсея. Пакетът за семеен уют рязко бе заменен от пакета "Макрон" и братя Пакетови. За капак европарламентът заши такъв шамар на разбунтувалите се срещу идеите на френския президент източноевропейци, че съвсем обезсмисли скъпата разходка на "120 души от пет държави на БГ протеста в Брюксел" ("Монитор").

Докато се кахърим за това къде ще спят тираджиите, "Милиарди изгоряха за циганската интеграция", тегли калема "Труд", макар че самият автор на вестника признава, че сметката му е едно към гьотере: "никой не може да каже колко пари са изхарчени... но със сигурност са десетки милиарди лева". 

Колкото и да са, ефектът е нулев: "Решетки за ромите, пребили командоса" ("Телеграф"). Все пак единият неинтегриран е в начална фаза на катарзис: "Биячът на командоса: Направихме беля, извинявам се на човека" ("24 часа"). Е, хайде, няма нищо.

Все още няма коментари

Още

Шишиизбрани творят история

30.07.2019

815
Олигархийо, разкрита си!

31.07.2019

947 1
Между радост и богатство
Между радост и богатство

22.11.2019

507

Влез или се регистрирай за да коментираш