facebook
twitter

Горещи новини

Братя Пакетови остават в ареста заради побоя над командоса

4854
БГНЕС

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” постанови днес Районен съд-Пловдив за 17-годишния Борис Насков Пакетов и 21-годишен Асен Насков Пакетов, обвинени за побоя над Валентин Димчев на 6 януари тази година в село Войводиново, община Марица, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Двамата братя са обвинени в причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

В съда днес прокурорът подчерта, че агресията е продължила дълго време и дори тогава, когато пострадалият е бил паднал на земята и бил в безпомощно състояние.

При снемането на данните за самоличност по-малкият от братята не можа да каже рождения си ден, наложи се адвокатът да помага със справка от документ. По ирония на съдбата се оказа, че е роден точно на 12 януари – денят, в който Пловдив открива Европейската столица на културата с мотото "Всички заедно сме цветове". Въпреки справката, в която се посочва завършено „основно образование”, обвиняемият каза, че не може да чете и да пише. Работел с коня и каруцата в селото. По-големият брат е семеен, има малко дете и работи на трудов договор като зидаро- кофражист в Пловдив. И той е неграмотен. Досега двамата не са осъждани.

Прокурорът характеризира престъплението като особено брутално, ритниците по главата и юмруците са нанасяни върху падналия на земята човек дори когато са дошли роднините на двамата биячи и се опитали да ги спрат. Според прокурора, двамата са лишени от базови ценности и стойности.

Адвокатът на братята Пакетови Красимир Баков изрази съчувствие към пострадалия Валентин Димчев, който днес бе опериран заради счупване на ябълчната кост и към неговите близки, но в защитната си теза изрази съмнение, свързано с промяната в обвинението. Действително първоначалното обвинение беше за нанасяне на лека телесна повреда, а след ден се трансформира на средна телесна повреда. След първия преглед в болницата командосът е бил освободен за домашно лечение и не е установено счупване, каза адвокатът, това става на следващия ден. Той обвини и медиите, че са направили от побоя първа новина, вместо да пишат за изтребителите Ф-16, за убийството в Стара Загора и за семейство Баневи. Те са настроили обществото предварително, каза той, а за това допринесе и министърът на отбраната Каракачанов, който, както каза адвокат Баков, прави опит за противопоставяне и раздухва етническо напрежение.

Адвокатът каза още, че има и друга гледна точка за инцидента и че поведението на двамата му подзащитни е неизбежна самоотбрана, излязла от граници. Последният му аргумент бе, че те няма да се укрият, а ще се върнат да живеят на ул. "Победа" 21 в село Войводиново, макар че там в момента няма никого, а полицията ще ги пази.

Съдът прие, че двамата са безспорни автори на деянието и ще се укрият и ги остави в ареста.

По същото време на посочения адрес с площ от декар и половина, населен с незаконно построени къщи, започна събаряне на негодните за живеене. Заповедта е издадена от кмета на община Марица Димитър Иванов.

74

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Външният министър: Ако САЩ нападнат Венецуела, ще запазим неутралитет

22.02.2019

703 20
Конституционният съд отказа да разгледа Закона за горивата

22.02.2019

313
Депутати на БСП пак вземат командировъчни

22.02.2019

1110 11

Коментари

Страници

Васик

Каракачанов не е допринесъл, той сам организира цялата истерия. Ако трябва да говорим кой има или няма базови ценности, списъкът ще е много дълъг. Например Валери Симеонов тероризираше възрастна жена на 83 години, но прокуратурата си замълча по въпроса за ценностите.

доктор Гилотен

Нещо от сорта, че "обществото ни е болно", "Истанбулска конвенция", "насилие".....

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

дайте и кадро на  "командоса"  смачкан от тези гърчави  пакети...

bgman13

Бе и аз ми е много интересно. Къв е бил тоя командос, дето не ги е отнесъл тия. Ама като са рекли "командос" - е добре, командос е значи. Ма можеше мислим поне да си мълчат ако верно е бил командос. Тва ако е хеликоптер, дето му замръзва перката - ясно, нема как да се скрие. Ама ако е командос, особено цивилен - има начин струва ми се.

Solace

Пакетови...

Неграмотни...

Как е получил диплома за завършено образование, след като е неграмотен? Кой му е писал незаслужени тройки? Щото, с основно образование може да вземе шофьорска книжка...

Братя Стругацки

Въпреки справката, в която се посочва завършено „основно образование”, обвиняемият каза, че не може да чете и да пише. 

 

Сега прокуратурата като е казала А да каже и Б. Да издири учителите, които са писали 3-ки и 4-ки на циганите и са им дали по този начин основно образование, след като са напълно неграмотни. И да почнат дела. Само така някои ще почнат да спазват поне частично законите, то другояче освен със страх от дело и затвор няма да стане. 

19namo

Учителите са били помолени от директора, а той е искал да помогне на възрастния Пакетов безкористно. Например.

аман бе

Не, просто едни пари са "вървели с учениците"...

 

FuFighter

Интересен е въпросът къде и как са завършили основно образование, след като са функционално неграмотни.

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Функционално е ако може да чете но не разбира прочетеното. Тука мисля че че въобще не може да чете. Колкото пари е получил даскала за него да му се вземат.

Доси

"Според прокурора, двамата са лишени от базови ценности и стойности."

 

Горките. Кой лош човек ги е лишил от базови ценности, а? Па и стойностите им е взел гада!

Къде е "Българският" Хелзинкски Комитет  да се самосезира и да се издири този лош расист и ксенофоб!!! 

 

 

indiec

Интересно защо редакцията е отбелязва, че са лишени от базови ценности "според прокурора". Значи според редакцията може и да не са лишени.

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Пакетови трябва да пакетно да бъдат въдворени в панделата и да търкат пакетно наровете с наложени максимални присъди.Боя се обаче,че както обикновено ще бъде изчакано общественият интерес да стихне и след няколко месеца команчите ще са свободни като волни бизони в прерията Боковистан.Тъгнали пак по пътеката на войната и готови за нови подвизи-я побой,я убийство,изнасилване,грабеж.Нека не забравяме,че тези двамата спадат към особен вид "електорални единици",така ценен на партиите и особено Нему...

Ад мин

команчите ще са свободни като волни бизони

Ако имат капка разум, ще предпочетат да останат за десетина-петнайсе  години на "топло". Излезат ли по-скоро, спукана им е раб'тата. И главътъ... Спецназовците ше им намерят цаката. И може би бъдат в правото си - като волни бизони в прерията. Не го одобрявам в никакъв случай, ама аз и други неща не одобрявам...

Желязко Желев

Идеално ще се впишат е обстановката е Авганистан.При това нямат нужда от обучение.Като нищо ще обърнат войната.Когато се роди АТАКА пак така имаше нагнетяване на етническо напрежение.Що старци бяха пребити момичета насилени и нищо.Сега ревем за КОМАНДОС.И събаряме бидонвили.Преди малко по Дарик Арлин Антонов с думи прости назова проблема.Не че не го знаем.

вила

Ама пък преминаха успешно теста за командос-да ги запише каракачанов,свободни щатове има.

hamel

Здрав КЕЧ му е майката. Там ще се пропият с секви ценности. И ще ги научат да четат и да пишат с лопата №8.

Чичо Петко

Желязко, обясни ни с думи прости, моля те, какъв е проблема.

Желязко Желев

Виж интервюто.Сега да го преразказвам няма смисъл.

Sine_metu

Нема да разтегам защо, но ако ме питат с кого бих живял на прословутия необитаем остров, ще кажа : с двете циганета

първолета

Оффф... големи коментатори се навъдиха и в тоя форум. Функционална неграмотност значи чете, но не разбира прочетеното. Братята са първично неграмотни - не могат да четат, смятат и пишат.

Братя Стругацки

Е, закъде сме в този форум, ако не си ти да обясниш нещата?

Желязко Желев

        Старите нора казват"От жив човек зарар няма"И от тези става нещо.Обаче имат дипломи ама не могат да четат.Имат къщи и адр.регистрация ма били незаконни.Имаме командос ма той ученичка.Туй не е циганска работа а Българска.Та като е почнала прокуратурата да кара на ред.Дано поне те да могат да пишат и четат че с тия имитации не е нищо сигурно вече на територията

 

Сгугню
снимка на Сгугню

Абе, какъв е тоя командос дето тия, дето едва имат месо по кокалите, са го претрепали?

 

19namo

Повалили са го и са го ритали, колко мускули са нужни?

Желязко Желев

Слязал от колата вероятно им е теглил една майна,обърнал гръб и тръгнал обратно към колата.Те го цапардосали с нещо от зад пакетирали го като му смукнали якето до лактите.Аз тая грешка да обръщам гръб бсъм я правил 2пъти.Втория път бях на 26-7г.10дена лежах с комоцио ушна мида на две +спукано тъпанче .Та всеки уличен побойник знае да не обръща гръб и че всяка разправия може да доведе до смърт.А командоса  не.

bgman13

19namo

Повалили са го и са го ритали, колко мускули са нужни?

 

Много мускули и много умения. Ако е бил кадърен командос. Тия двамата може да си бият магарето. Не и истински командос.

bgman13

Та всеки уличен побойник знае да не обръща гръб и че всяка разправия може да доведе до смърт.А командоса  не.

 

Сънуваш. И освен това тия и след тая ситуация дето я описваш, нема да могат да го обезвредят тоя и само ще го ядосат - ако е истински командос. До колкото разбриам нараняванията му (които май са под сънение) няма как да са го извадили от строя и ако е бил комнадос да ги е разкатал.

ruff

не е ясно какво знае и какво не, но е сигурно, че се е вкарал в ситуация, от която не е знаел как да излезе. казано по военно му - не е оценил правилно обстановката.

Sine_metu

Ср., 09/01/2019 - 19:58 (нов)

първолета

Оффф... големи коментатори се навъдиха и в тоя форум. Функционална неграмотност значи чете, но не разбира прочетеното. Братята са първично неграмотни - не могат да четат, смятат и пишат.

 

А дали децата, животните и неграмотните не са едничката надежда на така безнадеждно отровена страна

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×