Медия без
политическа реклама

Полицаи са разбили погрешка врати на възрастни хора при акцията в Бургас

Това е станало в 6 ч. сутринта, хората подават жалби срещу МВР, оттам пък обещават да поправят щетите и твърдят, че хората ги разбират и им съдействат

27 Ноем. 2018Обновена
btvnovinite.bg

Полицаи са разбили погрешка врати на възрастни хора при акцията срещу наркоразпространението в Бургас, с която полицията и специализираната прокуратура се хвалят цял ден. Операцията е започнала в 6 ч. сутринта и това е стресирало съседите на арестуваните, съобща Би Ти Ви. Щетите в жилището на леля Керка са от нахлуването на спецчастите. Изкъртена е входната врата на апартамента, разказва телевизията.

„Чух, че се блъска, скочих, те вече бяха разбили вратата. Аз цъкам лампата, той ми вика „Долу, долу, лягайте долу!”. „Не ми е ясно как може да тръгнеш да правиш акция и да не знаеш къде разбиваш, четири врати подред ще разбиеш, докато стигнеш до там, до заподозрения, това е просто някакво безумие. Ако имаше 10 врати и 10 етажа – 10 етажа ли щяха да разбият”, коментира Йонка Манолова, съсед.

Нахлуването е заради информация, че издирваният може да се крие и на трите адреса. По случая е назначена проверка, обясниха от МВР.

„Самия факт, че са притеснили гражданите ни притеснява. Веднага сме влезли в контакт, изпратили сме служители, които да възстановят щетите, гражданитете приемат тази наша помощ, разбират ни и ни съдействат”, каза Георги Арабаджиев, зам.-главен секретар на МВР.

Бургазлии подават жалби за разбити погрешка от полицията врати, съобщава и Дарик. Тази сутрин в морския град бяха задържани 12 души при мащабна специализираната акция срещу разпространеното на наркотици. Служители на областното МВР и ГДБОП щурмували няколко апартамента в центъра на града, но погрешка изкъртили с таран и входните врати на поне две жилища, обитавани от пенсионери. Собствениците на имотите са категорични, че жалби за нанесените материални щети ще има, за преживения шок - също, добавя Дарик.
 
"Влязоха рано сутринта, с качулки, казаха ни да не мърдаме, да лягаме на земята. Огледаха на две, на три и ни казаха да не излизаме", разказа участващите по неволя в акцията.
 
След като полицаите не успели да намерят един от издирваните на адресите на неговите съседи, а накрая го открили на личния му адрес два етажа по-нагоре. Обяснения за нахлуването в жилищата на възрастните хора се наложи да даде и заместник главният секретар Георги Арабаджиев. По думите е притеснително, че са обезпокоени случайни граждани, но пък МВР щяло да поеме разходите за нанесените материални щети. От полицията в Бургас започнали вътрешна проверка заради разбитите домове, въпреки че е имало разрешение за обиски в цялата сграда. Пострадалите са получили лично извинение от директора на областната дирекция на полицията. Вече е започнало и възстановяването на щетите. 

 

 

 

Още по темата