Медия без
политическа реклама

Кубрат Пулев стана бакалавър в НСА

09 Ноем. 2018
НСА
Кубрат Пулев позира до ректора НСА с дипломата в ръка по време на церемонията в многофункционалната зала на Спортната академия.

Кубрат Пулев стана висшист. Боксьорът защити бакалавърска степен в Националната спортна академия "Васил Левски" с дипломна работа на тема "Личностни характеристики и нагласи за агресивно реагиране при състезатели по бокс", а негов научен ръководител бе доц. Галина Домусчиева-Роглева. На защитата му са присъствали преподаватели от катедра "Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички". Вчера Пулев получи дипломата си за треньор по бокс от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев.

"Дипломирах се! Отне ми време, но го направих! Щастлив съм, защото вярвам в силата на българското образование! Вярвам и че ние, спортистите, трябва да служим за пример. Големият спорт трябва да върви ръка за ръка със знанието!", написа Пулев във "Фейсбук" страницата си.

Преди две седмици той стана претендент за световната титла в тежка категория на международната боксова федерация (IBF) за трети път в кариерата си, след като победи Хюи Фюри в "Арена Армеец". В образованието Кубрат изостава с една диплома от брат си Тервел, който завърши НСА и е магистър по право в Софийския университет "Климент Охридски".

Ключови думи:

Кубрат Пулев

Още по темата