facebook
twitter

Спорт

Кубрат Пулев стана бакалавър в НСА

144
НСА
Кубрат Пулев позира до ректора НСА с дипломата в ръка по време на церемонията в многофункционалната зала на Спортната академия.

Кубрат Пулев стана висшист. Боксьорът защити бакалавърска степен в Националната спортна академия "Васил Левски" с дипломна работа на тема "Личностни характеристики и нагласи за агресивно реагиране при състезатели по бокс", а негов научен ръководител бе доц. Галина Домусчиева-Роглева. На защитата му са присъствали преподаватели от катедра "Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички". Вчера Пулев получи дипломата си за треньор по бокс от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев.

"Дипломирах се! Отне ми време, но го направих! Щастлив съм, защото вярвам в силата на българското образование! Вярвам и че ние, спортистите, трябва да служим за пример. Големият спорт трябва да върви ръка за ръка със знанието!", написа Пулев във "Фейсбук" страницата си.

Преди две седмици той стана претендент за световната титла в тежка категория на международната боксова федерация (IBF) за трети път в кариерата си, след като победи Хюи Фюри в "Арена Армеец". В образованието Кубрат изостава с една диплома от брат си Тервел, който завърши НСА и е магистър по право в Софийския университет "Климент Охридски".

Ключови думи:

Кубрат Пулев
Все още няма коментари

Още

Финландец отказа да се бие срещу Кубрат Пулев

08.02.2019

2782 3
Пулев раздвоен между Хелениус и Джошуа

04.02.2019

189
Кубрат Пулев ще се бие през март в Лос Анджелис

01.02.2019

277

Влез или се регистрирай за да коментираш