Медия без
политическа реклама

Работници пострадаха при взрив в завод "Арсенал"

Няма опасност за живота им, прокуратурата разследва инцидента

17 Окт. 2018Обновена
Снимка БГНЕС

Шестима души са пострадали тази сутрин при инцидент в завод "Арсенал", съобщиха от прокуратурата. Няма опасност за живота на нито един от тях. Образувано е дело за причиняване на средни телесни повреди поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Според съобщението на държавното обвинение до момента е установено, че около 8.45 часа, в цех в Завод №3 на "Арсенал" АД - Казанлък, в резултат на запалване на барутна маса, е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. То не се е разпространило извън помещението или в други цехове. Пострадали са шестима работещи в цеха, като четирима от тях са получили фрактури и други по-леки наранявания и са настанени за лечение в болници в Казанлък и Стара Загора, а другите двама са прегледани и освободени за домашно лечение. Шестимата са в съзнание, контактни и няма непосредствена опасност за живота им.   

На мястото на инцидента са окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и районният на Казанлък - Таня Димитрова.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието и се изземват следи, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи – балистични, медицински, технически, допълват от прокуратурата.

 

Ключови думи:

Завод Арсенал, инцидент

Още по темата