facebook
twitter

Горещи новини

Българите са сред най-застрашените в ЕС от бедност

817
Илияна Кирилова

България е сред страните в Европейския съюз, чийто граждани са най-застрашени от бедност или социално изключване, сочат представени днес данни от проучване на "Евростат". Те се отнасят за миналата година. През 2017 г. над една трета от населението в България, Румъния и Гърция са имали сериозни материални затруднения. В България те са близо 40%, но делът им намалявал.

С най-нисък процент за опасност от бедност са жителите на Чехия, Финландия и Словакия. През миналата година близо 7% от обитателите на ЕС са живеели в тежки материални лишения. В България през 2017 г. процентът на хората в тази категория е бил 30.

 

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Депутатът от БСП Красимир Янков поиска оставката на Нинова

14.11.2019

847 15
Варненски булевард получи акт 16 половин година след отварянето

14.11.2019

258 4
ВСС потвърди избора на Гешев за главен прокурор

14.11.2019

7387 99

Коментари

buratinob

България е сред страните в Европейския съюз, чийто граждани са най-застрашени от бедност или социално изключване, сочат представени днес данни от проучване на "Евростат".

 

Е, от приятели не очаквах.

Как може Евростат да се включи в хибридната пропаганда срещу сЛабилността Му.?

wreckage
снимка на wreckage

мани бедността, излишъка, излишъка гледай!

Нема такъф излишък.

Weiß

За каква бедност става въпрос: Българите са с най-голям излишък на глава от населението в ЕС.

Един руски поет беше казал:

 - Мога да живея без всички необходими неща, без излишните не мога.

Zmeja

Тафталогия - Най-бедната страна заплашена от бедност!?!?!?

Michael_P

Внушават си българите! Внушават се, че са нещастни. Сега си внушават, че са бедни. А това за Чехия и Словакия съвсем не го вярвам.  Nazdar Panove!

nikcv

Е ако питаш борисов и герб не е така!Един познат казваше че "ако има брашно не е страшно"!Ще мизеруваме само и само герб т.н патриотари да управляват поне ище 10-15 години че да дръпнат шалтера на държавата!

хлопатар

Застрашените от бедност българи да си повтарят преди заспиване по няколко пъти, че сме "петата световна сила в производството на кориандър". И цитатът е точен.

HBK

Българите не са застрашени от бедност. Те са бедни (поне значителна част от тях). Най-бедните в ЕС. Друг е въпросът, че някои Българи (добре подбрани „честни” бизнесмени) внезапно забогатяха. Те именно са „застрашени“ Не от бедност. И не от бедните Българи. Ами от други „честни” бизнесмени. Със същите професионални „копнежи” и от същата кръвна група (и генезис).

paragraph39

/:/Българите са сред най-застрашените в ЕС от бедност

...............................................................................................................................

Поради което, разбира се, ..."Работодатели искат: Без платен отпуск при майчинство"/Вести БГ- 16.10.2018 г./

Тъй, де, "национално отговорни" работодатели-капиталисти/ЧАСТНИ, честни, чисти-ЧЧЧ/!

buratinob

А Атака се бори да запази сЛабилната бедност да не вземе нещо да се промени.

И така няколко мандата, през "златният пръст" до сегашния "триумф".?

ИвКо

Благодарим ти ГЕРБ.

Johnny2965

Няма дим без огън.

В случая бедността е димът. Но никой не коментира огъня!

доктор Гилотен

За това пък българските феодали с робовладелски инстинкт, назаначени за "бизнес" "дами"/'мен", включително и презастроителките/презастроителите, са сред най-застрашените да си купят яхта, самолет, луксозна кола, да преядат и препият и други такива неща.

paragraph39

BURATINOB,

/:/А Атака се бори да запази сЛабилната бедност да не вземе нещо да се промени

..............................................................................................................................

За каквото и да се бори партия "Атака", с нейните 10-тина депутати в Парламента, едва ли ще успее да спечели борбата срещу останалите 230 депутати там!!!

А и явно, българските Избиратели НЕ искат "Атака" да спечели в борбата ѝ с другите и да изпълни, каквото е обещавала предизборно, щом НЕ гласуват масово за "Атака"?!

Така че, по-добре/ и по-полезно ще е!/ съсредоточи се върху борбите на 230-те и партиите им! УСПЕХ!

Penchobre

Ние сме като Дон Педро - с чест богат! ?

Седем с един...

Това не може да бъде вярно! Баце каза, че имаме "безпрецедентен" икономически разтеж, че Румъния ни диша праха, че чуждестранните инвеститори ще си счупят краката да тичат и инвестират в България, че имаме такъв "излишък" в бюджета, поради което Германия скръбно подсмърча в ъгъла, така че това са злостни инсинуации и хибридна пропаганда! Даже "кремълското жуже" наднича зад ъгъла! А трима титани на патологичната русофобия с инициали Р.П., Ив.К. и Ал.Й., вчера са потвърдили пагубното влияние на руската пропаганда за състоянието на нашата политика и икономика. Липсвал е само Ив. Ин., който да довърши руските подлоги...Баце да вика спешно чуждите амбасадори и да им се скара, че "Евростат" е обект на хакерска атака, а те си затварят очите...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×