Медия без
политическа реклама

Спортни вести

17 Окт. 2018

Баскетболният шампион 

"Левски ЛУКойл" се съгласи с искането на финландския "Катая" да размени домакинствата в мачовете с този тим от гр.G в турнира за Купата на ФИБА-Европа. Така столичният тим ще приеме "Катая" на 23 октомври и ще гостува на 14 ноември. Иначе първият мач на "Левски ЛУКойл" в групата е тази вечер от 19 ч. с "Днипро" (Укр) в столичната зала "Универсиада".

 

Казахстански отбор ще играе

в Балканската лига по баскетбол, съобщи спортният директор на лигата Шай Щрикс. "Барси" (Атирау) ще играе мачовете си в България и в Косово. Това е втора държава, която праща свой тим в Балканската лига след Израел, чиито отбори участваха на регионалната надпревара в няколко сезона, а "Апоел" (Галил Гилбоа) спечели купата през 2012 и 2013 г.

 

Петкратният световен шампион

и бронзов олимпийски медалист на кану от Лондон`12 Алексей Коровашков бе дисквалифициран за 4 години за нарушение на  антидопинговите правила. Извънсъстезателен тест, направен на руснака през август 2017 г., е показал наличие в на еритропоетин (ЕПА) - т.нар. кръвен допинг. Наказанието на 26-годишния Коровашков ще изтече на 9 август 2021 г.