Quantcast
Зеленски назначи нов посланик в София | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Войната

Зеленски назначи нов посланик в София

Терорът никога не остава без отговор, предупреди украинският президент
3 206
 ЕПА/БГНЕС
Украинският президент е сменил някои от посланиците на страната си - в България, Латвия и др.

Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас. С указ на Зеленски начело на украинската дипломатическа мисия в София вече ще бъде Олеся Илашчук. Досега поста се заемаше от Виталий Москаленко.

Това не е единствената смяна на украински посланик по света. Така например с поста си се разделя ръководителят на мисията в Латвия, освен това страната има нови дипломатически представители в Обединените арабски емирства и Бахрейн, както и в Перу.

В традиционното си вечерно послание Володимир Зеленски съобщи, че е провел важна годишна среща с посланиците на Украйна и целият дипломатически корпус на страната е получил задачи за следващата година. Зеленски иска да бъде засилено сътрудничеството с традиционните партньори на страната, така че "следващата година наистина да бъде решаваща в тази война и Украйна да постигне всичките си цели". "Подготвяме се да модернизираме дипломатическата служба, ще укрепим украинските посолства", допълни украинският президент.

Украинският президент предупреди и за възможни руски атаки през предстоящите празници, като отправи и неочаквано предупреждение към Русия. "С приближаването на празничните дни руските терористи могат отново да се задействат. Те презират християнските ценности и всички ценности като цяло. Затова, моля, обръщайте внимание на сигналите за въздушна тревога, помагайте си един на друг и винаги се грижете един за друг. И още. Гражданите на Русия трябва ясно да разберат, че терорът никога не остава без отговор", заяви той.

Още

От днес може да се плащат местните данъци и такси в София

23.01.2023

877
Мъж си организира зрелищна гонка с полицията посред бял ден в София

30.01.2023

Обновена

4004
Соня Йончева се завръща у дома с два барокови концерта

19.12.2022

555