Quantcast

Медия без
политическа реклама

Metallica се завръщат с албум и турне - а сингълът е вече тук

29 Ноем. 2022

Легендарната американска хеви метъл група "Металика" обяви, че ще издаде нов студиен албум, както и че тръгва на турне из Европа и Северна Америка през 2023 г. и 2024 г., предаде АФП. От вчера вече е факт и пилотният сингъл от предстоящия запис - Lux Aeterna (от лат. - вечна светлина), чието звучене е в духа на "класическия период" на групата между 1983 и 1990 г.

Албумът 72 Seasons ще излезе на 14 април 2023 г. и веднага ще бъде последван от концерти в Амстердам, Париж ("Стад дьо Франс" на 17 и 19 май), Хамбург в Германия, след това и в Швеция. Това става ясно от прессъобщения, разпространени от "Металика" и от тяхната импресарска агенция Live Nation.

От август до ноември 2023 г. бандата ще се качи на сцени в САЩ и Канада, преди да се върне в Европа през следващия май (Мюнхен, Хелзинки, Варшава, Мадрид...). След това отново ще отпътува в Северна Америка, където ще концертира до септември 2024 г. 

Това е 11-ти студиен албум в над 40-годишната история на "Металика" и първият от 2016 г. насам. Той ще включва 12 песни и ще бъде дълъг 77 минути. Останалите 11 парчета носят заглавия като Screaming Suicide, Sleepwalk My Life Away, If Darkness Had a Son. 

Според вокалиста Джеймс Хетфийлд заглавието 72 Seasons се отнася до "първите 18 години от живота ни, които формират нашата истинска или фалшива същност". "Голяма част от опита ни като възрастни е възстановка или реакция на тези преживявания от детството", казва Хетфийлд и повдига въпроса дали да бъдем затворници на детството си, или да се освободим от ограниченията, които носим.

По-рано тази година "Металика" се завърнаха в класациите, след като сериалът "Странни неща" популяризира сред новите поколения техния хит от 1986 г. Master of Puppets, припомня Variety.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?