Медия без
политическа реклама

Metallica се завръщат с албум и турне - а сингълът е вече тук

29 Ноем. 2022

Легендарната американска хеви метъл група "Металика" обяви, че ще издаде нов студиен албум, както и че тръгва на турне из Европа и Северна Америка през 2023 г. и 2024 г., предаде АФП. От вчера вече е факт и пилотният сингъл от предстоящия запис - Lux Aeterna (от лат. - вечна светлина), чието звучене е в духа на "класическия период" на групата между 1983 и 1990 г.

Албумът 72 Seasons ще излезе на 14 април 2023 г. и веднага ще бъде последван от концерти в Амстердам, Париж ("Стад дьо Франс" на 17 и 19 май), Хамбург в Германия, след това и в Швеция. Това става ясно от прессъобщения, разпространени от "Металика" и от тяхната импресарска агенция Live Nation.

От август до ноември 2023 г. бандата ще се качи на сцени в САЩ и Канада, преди да се върне в Европа през следващия май (Мюнхен, Хелзинки, Варшава, Мадрид...). След това отново ще отпътува в Северна Америка, където ще концертира до септември 2024 г. 

Това е 11-ти студиен албум в над 40-годишната история на "Металика" и първият от 2016 г. насам. Той ще включва 12 песни и ще бъде дълъг 77 минути. Останалите 11 парчета носят заглавия като Screaming Suicide, Sleepwalk My Life Away, If Darkness Had a Son. 

Според вокалиста Джеймс Хетфийлд заглавието 72 Seasons се отнася до "първите 18 години от живота ни, които формират нашата истинска или фалшива същност". "Голяма част от опита ни като възрастни е възстановка или реакция на тези преживявания от детството", казва Хетфийлд и повдига въпроса дали да бъдем затворници на детството си, или да се освободим от ограниченията, които носим.

По-рано тази година "Металика" се завърнаха в класациите, след като сериалът "Странни неща" популяризира сред новите поколения техния хит от 1986 г. Master of Puppets, припомня Variety.

Още по темата