Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Президентът връща Сашко в гората, да не се разделя нацията

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ДЕН НА ХРИСТИЯНСКАТА КОХОРТА
Президентът, Главнокомандващ Въоръжените сили и Обединител на нацията взе нестандартно решение, за да не допуска повече разделение в нацията. 
Навръх Деня на християнската кохорта президентът реши да върне малкия Сашко при глиганите в гората, за да не се разделя нацията. 
Преди да се намери изгубеният Сашко от Перник, хиляди хора самоотвержено търсиха детето, пренебрегвайки личните си ангажименти и времето за почивка. Въпреки различията си, хиляди хора рамо до рамо се обединиа за една цел: живота на детето! Въпреки че се пишеха глупости из Фейсбук, все пак нацията бе обединена в желанието си да се намери детето живо и здраво, това беше най-важното! А след като детето се намери живо и без сериозни повреди, нацията пак се раздели и половината се радват на чудото, другата половина викат: няма никакво чудо, комай ни лъжат тия синковци, има нещо тука, дето не е читаво - как ще оцелее толкова време в гората това дете? Най-вероятно са го отвлекли за откуп и бащата е метнал в гората пачките! 
Не, не е така, казва третата половина отлично запознати представители на гражданското и селското общество. Всъщност бащата е убил детето в някаква степен, но глиганите са го спасили и са го отглеждали като някакво Маугли. 
Заради всички тия коментари президентът по цял ден чете Фейсбук и няма време за един цикъл политически преговори, па да връчи първия мандат за съставяне на правителство. Това социално-политическо положение изнервило президента и затова той проведе консултациите с партиите разсеяно, недиалогично, объркано, непродуктивно. Затова президентът реши да разбие статуквото с неочакван маньовър. 
"Аз се убих да ви обединявам, вие постоянно се разделяте! - скара се президентът на нацията. - Аз за какво съм се трепал с екипа ми да завършим най-добрите академии в САЩ и СССР? За да ми се разделяте тука на мойта кохорта срещу твойта кохорта, моят Сашко е по-добър от твоя Сашко и така нататък, възмутително поведение на незряла нация. Но за всяка болка има и билка, знам аз как да излекувам обществото. Сега щи ви дам такъв цяр, че да ме запомните. Връщам Сашко при вълците и глиганите в гората да видя, пак ли ще ми се разделяте! След три дни ще го върна контролно в "Пирогов". Ако и това не ви обедини, може да мина и на по-радикални мерки. Имам приятели в международното положение, не ме карайте да обединявам нацията срещу външен враг! Това е чрезвичайна мярка дори за бухнала вата като мен, но ако ме принудите, няма да се поколебая!" - тропна президентът и се обърна на пети в сърдит кръгом. 
След това подкара кортежа си към "Пирогов", за да се разпореди със съдбата на малкия Сашко. 
 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?