Медия без
политическа реклама

"Славия" отново подчини "Левски" - този път като гост

"Сините" загубиха на "Герена" след гол аванс и пропусната дузпа

12 Ноем. 2022
СПОРТАЛ
Ерол Дост (в средата) ликува след победния си гол на "Герена"

В рамките на точно един месец "Славия" нанесе втори тежък удар по амбициите на "Левски" и го победи на собствения му стадион "Георги Аспарухов". При това "сините" водеха в резултата, пропуснаха и да отбележат дузпа, преди в последните 15 минути да получат два гола и отново да преклонят глава пред тима от "Овча купел" 

Най-старото столично дерби започна с гол за "Славия" - още в 3-ата мин. Ахмедов бе изведен зад защита от Галин Иванов и вкара, но след намесата на VAR съдията Георги Кабаков отмени попадението.

"Сините" поведоха в 20-ата мин. за радост на 7000 зрители по трибуните. Тогава Цунами бе изведен от Уелтон и центрира отлично, Ивелин Попов с глава реализира. "Левски" получи шанс да реши всичко в своя полза в 55-ата мин., когато получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на играч на "Славия" в наказателното поле. Ивелин Попов се нае да бие от 11 метра, но вратарят Вуцов с отличен рефлекс плонжира и изби топката.

В 77-ата мин. централният защитник на "белите" Емил Виячки шокира домакините, след като с удар от въздуха изравни резултата след изпълнение на ъглов удар. Кошмарът за "Левски" стана пълен, когато в 90-ата мин. Ерол Дост вкара втори гол за "белите" и им донесе втора поредна победа над "сините".

Така вече в 7 мача "Левски" няма победа, като регистрира две загуби и 5 равенства. Забележително е, че тази серия започна точно преди месец - на 12 октомври, когато "Славия" победи с 2:1 на своя стадион в отложен мач. Сега отново тимът на треньора Златомир Загорчич вгорчи живота на "сините" фенове.

След този успех "Славия" излезе на 4-о място във временното класиране, докато "Левски" си остана на 7-а позиция.

 

ГОРЧИВА ГОДИШНИНА

Преди мача срещу "Славия" собственикът на "Левски" Наско Сираков награди легендата на клуба и българския футбол Добромир Жечев по случай 80-ия му рожден ден. Бившият защитник е единственият наш футболист, който е играл на четири световни първенства.

За съжаление на Жечев, празникът му бе вгорчен от загубата на любимия му отбор.

Ключови думи:

футбол, Левски, Славия

Още по темата