Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Оруел и Гогол забраняват на Копейкин да ги цитира

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ОБЩЕСТВО НА МЪРТВИТЕ ПОЕТИ

Николай Гогол и Джордж Оруел се умориха да се въртят в гробовете си и помолиха да не бъдат цитирани повече от вулгарни популисти като Костя Копейкин. След като демонстрира бруталната си неадекватност по отношение на руската класика и повестта за капитан Копейкин, днес Костадин Костадинов се позова неграмотно и на Оруел и неговия новговор от "1984". Костадинов реши да блесне като оратор, ужким с позоваване на Джордж Оруел, в парламента по време на дебатите за закупуване на още 8 бъдещи самолети F-16. 

"Заболяха ни умрелите кокали, омаломощиха ни се мощите да се въртим в гроба, повече да не ни цитира тоя" - пропищяха на умряло писателите. 

"Много е прост" - извиниха се за квалификацията класиците. 

Гогол разгърна доводите си по-конкретно, разяснявайки защо толкова се дразни на Костя Копейкин:

"Знам, че не трябва да му обръщам внимание, обаче тоя е много неприятен ченгел - възмущава се Николай Василиевич. - Аз съм си скъсал гащите от украински лешпер да стана руски класик. Цял живот съм писал, брисал, борил съм се с цензурата, с руската граматика и със собствените си демони. И за какво? Да ме профанизира някакъв Костя Копейкин! Обидно е. За мен спорят два велики народа, припознават ме за "свой" украинци и руснаци. На Пушкин паметниците в Украйна ги събарят, моите не ги пипат. Ама да ме изопачава някакъв Костя Копейкин заради плитките си популизми, моля, моля! На Маргарита Симонян не ме яд толкова, когато ме цитира извратено, тя също е арогантна и нахална, ама не е такава селяндурка като Копейкин и все пак има понятие от руска литература. Аз съм и селски писател, ама не понасям селски милиционери, честно!" - трака с челюсти безсмъртният класик. 

"За мене тоя е доказан цървул, не искам да ме цитира! - категоричен е и Оруел. - Обръгнал съм вече да ме копират папагалски изтръпнали лелки в интернет, да ми правят малоумни компилации и прочие. Ама Копейкин да ме дъвче като турска дъвка, това е по-зле от Бойко Борисов с неговите измислени цитати. Борисов поне има въображение. Копейката е просто... дрънне, звънне и офейка. Не разрешавам повече да злоупотребява с името ми. Ако още един път ме цитира, ще му се явя да го тричам насън и ще му крещя с кошмарни интонации: АХМАТ СИЛААААААА! Да си цитира Путин и Кадиров, Дугин и Соловьов, да не се занимава с мен" - настоява Ерик Артър Блеър, както е истинското име на Джордж Оруел. 

Още по темата