Quantcast
Борисов отказа покана за дебат с Промяната | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов отказа покана за дебат с Промяната

Ще разговарям публично с всеки, спазващ конституцията, но Петков и Василев не отговарят на този профил, заяви лидерът на ГЕРБ
3 678
 БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа отправената му покана за публичен дебат със съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Тя му беше отправена по-рано днес от бившия премиер и неговия финансов министър чрез официално обръщение към управлявалия страната с три различни мандата предходен министър-председател.

"Всички социологически проучвания показват, че или "Продължаваме промяната", или ГЕРБ ще има най-големи шансове да сформира правителство. Всеки български гражданин заслужава да знае какво ще получи от кабинет с мандата на всяка от двете партии. Хората заслужават да чуят това директно от лидерите на двете формации, които могат да очертаят пътя на следващото управление на България.

Затова Ви каним на публичен дебат на неутрална локация, най-късно в четвъртък вечерта - между Вас, заедно с още един Ваш представител, и нас двамата. Нека поговорим как ще помогнем на хората да преминат по-леко през зимния сезон, как ще стимулираме икономическия растеж, така че България да не бъде най-бедната страна в ЕС, как може в страната ни да има добри болници и училища, как ще продължим да увеличаваме доходите на работещите и пенсионерите и как ще подкрепим младите семейства и децата", пишеше в поканата към Борисов, изпратена с официално писмо до централата на ГЕРБ.

Часове по-късно партийният лидер използва "Фейсбук", за да публикува своя отговор.

"Господа Петков и Василев, как си представяте да дебатирам с Вас, които поръчахте и организирахте незаконния ми арест?! Потвърден като незаконен на две съдебни инстанции. Бих дебатирал с всеки гражданин, спазващ законите и Конституцията на страната. Нито Вие г-н Петков, нито Вие г-н Василев, отговаряте на този профил.

Пожелавам Ви още идеи за черна кампания, с която заливате обществото! Така може би няма да се класирате и втори. Живеем в демократична държава, в която нас, гражданите, не ни е страх!", написа Борисов в профила си в социалната мрежа.

Още

Асен Василев заведе дело срещу Делян Добрев за 250 хил. лв.

01.02.2023

РАДА НИКОЛОВА

2689
Новите ОДС ще победят на 2 април

30.01.2023

ПЕТЬО ЦЕКОВ

6824
Петков: Не поехме риска от директен износ на оръжия за Украйна

29.01.2023

2780