Quantcast
Асен Василев отхвърли офертата за мир от Тошко Йорданов | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Асен Василев отхвърли офертата за мир от Тошко Йорданов

Съпредседателят на ПП съди бившия си политически партньор заради твърдение за кражба на интелектуална собственост
Обновена
14 812
 Продължаваме промяната
Тошко Йорданов и Асен Василев отново може да си стискат публично ръце.

Делото за клевета, което съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев заведе срещу зам.-шефа на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, изглежда ще продължи. Днес от пресцентъра на "Промяната" опровергаха появилата се в публичното пространство информация, че двамата политици тихомълком са се разбрали да прекратят спора си в съда.

През лятото на 2021 г. зам.-председателят на ИТН обяви от парламентарната трибуна, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. Василев почувства "сериозни неимуществени вреди" върху себе си и тръгна да си търси правата в съда.

В петък сайтът "Де факто" съобщи, че двамата са поискали спиране на делото за клевета по взаимно съгласие. Тази сутрин обаче от "Промяната" обориха информацията. "Не отговаря на истината разпространената от медии информация за прекратяване на делото, заведено от съпредседателя на „Продължаваме промяната" Асен Василев срещу Тошко Йорданов за неверни твърдения от негова страна, произнесени от трибуната на Народното събрание. Към момента ходът на делото е спрян от Софийския градски съд поради подадено предложение от Тошко Йорданов за извънсъдебно споразумение. Асен Василев не е приел това предложение и съдебният процес може да бъде възобновен във всеки един момент по искане на която и да е от страните", обявиха от партията.

Накратко казано, Йорданов е направил оферта за мир между двамата, която обаче изглежда е била незадоволителна за Василев. От съобщението обаче не се усеща категоричност за продължаване на делото. Иначе нямаше да кажат, че "съдебният процес може да бъде възобновен във всеки един момент по искане на която и да е от страните". Вероятно водачът на "Промяната" очаква по-добро предложение.

Иcĸът нa Bacилeв е частичен - 25 100 лв. oт 250 000 лв. Така, aĸo cъдът пpиcъди малката cyмa, ищeцът мoжe дa зaвeдe нoвo дeлo зa ocтaтъĸa.

Още по темата:

Бившият финансов министър Асен Василев настоява да получи 250 000 лв. обезщетение от зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов. Той е завел частичен иск за 25 100 лв. срещу Йорданов, обясниха от Софийския градски съд след въпроси на "Сега". Василев твърди, че Йорданов му е причинил неимуществени вреди

 

Още

Асен Василев заведе дело срещу Делян Добрев за 250 хил. лв.

01.02.2023

РАДА НИКОЛОВА

2911
Асен Василев: Ще спретнем още едно дело на Борисов

29.01.2023

Обновена

2236
Nexo се споразумя с американските власти да плати $45 млн.

20.01.2023

Обновена

5356