Медия без
политическа реклама

Пореден руски бизнесмен загина мистериозно - паднал от лодка

12 Септ. 2022
FB/Artem Sekret
Иван Печорин

Поредна мистериозна смърт застигна руски бизнесмен. Този път става дума за Иван Печорин, управляващ директор в Корпорацията за развитие на Далечния изток. Според местните медии той се е удавил на 10 септември близо до нос Игнатиев във Владивосток. Твърди се, че е паднал зад борда на лодка, която се е движела с висока скорост. Причините са неясни, уточнява БГНЕС.

Компанията потвърди смъртта: "На 12 септември 2022 г. стана известна трагичната смърт на нашия колега Иван Печорин, управляващ директор на Корпорацията за развитие на авиационната индустрия на Далечния изток и Арктика. Смъртта на Иван е непоправима загуба за неговите приятели и колеги и голяма загуба за корпорацията. Изказваме искрените си съболезнования на семейството и приятелите".

Според БНТ осем са мистериозно починалите руски богаташи от началото на годината. Сред тях - петима от ръководството на "Газпром" и един на "Лукойл". Последният случай бе преди 12 дни: 

Ръководителят на борда на директорите и първи изпълнителен вицепрезидент на ЛУКОЙЛ Равил Маганов почина след падане от прозореца на Централната клинична болница на президентската администрация, предава РБК.   Инцидентът е станал около 7:30 ч. сутринта.

  

 

Ключови думи:

Русия, смърт, Иван Печорин

Още по темата