Медия без
политическа реклама

Европа може напълно да се откъсне от "Газпром"

Путин използва газа като оръжие срещу хората, които обичат свободата, смята Майк Помпео

01 Септ. 2022

"България като част от Европа трябва да се откъсне от руския газ. Можем да видим болката и страданието, причинени от това да се разчита на Владимир Путин и на газ, който се доставя през ''Газпром'' и Русия. Избираме САЩ, Европа и България като потенциален център за съвместно преодоляване на този проблем. Европа е в състояние напълно да се откъсне от "Газпром", каза за предаването (О)позиция на "Сега" Майк Помпео в ексклузивно интервю.

Помпео е американски политик, дипломат, бизнесмен и адвокат. Бил е директор на ЦРУ. През 2018 г. става държавен секретар в администрацията на Доналд Тръмп. Към днешна дата е председател на Консултативния съвет на Linden Energy LTD, която придоби 50% от ''Овергаз Инк" АД. Помпео беше за по-малко от 24 часа в София.

"Всеки българин трябва да разбере, че ще е по-добре, ако пазарите тук са свободни, честни и отворени. Конкуренцията намалява цената, конкуренцията създава разнообразие от доставчици за клиентите. Това е прозрачност, чрез която можете да видите какво се случва", подчерта той в интервюто пред водещата Ева-Мария Райкова.

Още във видеото: за срещите на Помпео с Путин, за верните бизнес решения по отношение на Русия, за закона "Магнитски", който българските власти пренебрегнаха, а на последния въпрос Помпео не отговори

 

Още по темата