Quantcast
Европа може напълно да се откъсне от "Газпром" | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Европа може напълно да се откъсне от "Газпром"

Путин използва газа като оръжие срещу хората, които обичат свободата, смята Майк Помпео
8 471

"България като част от Европа трябва да се откъсне от руския газ. Можем да видим болката и страданието, причинени от това да се разчита на Владимир Путин и на газ, който се доставя през ''Газпром'' и Русия. Избираме САЩ, Европа и България като потенциален център за съвместно преодоляване на този проблем. Европа е в състояние напълно да се откъсне от "Газпром", каза за предаването (О)позиция на "Сега" Майк Помпео в ексклузивно интервю.

Помпео е американски политик, дипломат, бизнесмен и адвокат. Бил е директор на ЦРУ. През 2018 г. става държавен секретар в администрацията на Доналд Тръмп. Към днешна дата е председател на Консултативния съвет на Linden Energy LTD, която придоби 50% от ''Овергаз Инк" АД. Помпео беше за по-малко от 24 часа в София.

"Всеки българин трябва да разбере, че ще е по-добре, ако пазарите тук са свободни, честни и отворени. Конкуренцията намалява цената, конкуренцията създава разнообразие от доставчици за клиентите. Това е прозрачност, чрез която можете да видите какво се случва", подчерта той в интервюто пред водещата Ева-Мария Райкова.

Още във видеото: за срещите на Помпео с Путин, за верните бизнес решения по отношение на Русия, за закона "Магнитски", който българските власти пренебрегнаха, а на последния въпрос Помпео не отговори

 

Още

Путин с шампанско в ръка: Не ние първи започнахме!

09.12.2022

Обновена

2988
Следствието разпита енергийния министър за „Газпром"

10.11.2022

1062
''Газпром'' отчете срив на износа на газ

01.11.2022

4238