Медия без
политическа реклама

Шефът на борда на директорите на "Лукойл" е открит мъртъв

Според първоначалната информация той е паднал от прозорец на 6-ия етаж в болница в Москва

01 Септ. 2022Обновена

Ръководителят на борда на директорите и първи изпълнителен вицепрезидент на ЛУКОЙЛ Равил Маганов почина след падане от прозореца на Централната клинична болница на президентската администрация, предава РБК. 

Инцидентът е станал около 7:30 ч. сутринта. Тогава 67-годишният топ мениджър е паднал от прозорец, разположен на шестия етаж. На място има полицейски служители, които разпитват дежурната смяна на болнични работници и пациенти. Според източници разпитващите ще трябва да прегледат записите от камерите за видеонаблюдение.

Според съобщения в медиите, Маганов е бил на лечение във въпросната болница. "Комерсант" информира, че е страдал от тежко сърдечно-съдово заболяване и не е изключено да става дума за самоубийство. 

Часове по-късно и от ЛУКОЙЛ пуснаха официално съобщение, с което потвърдиха смъртта на Маганов. Оттам написаха, че той е починал след тежко боледуване.

Равил Маганов започва работа в ЛУКОЙЛ през 1993 г. като вицепрезидент по нефтодобив. През 2006 г. е назначен за първи изпълнителен вицепрезидент на компанията,  а през 2020 г. - за председател на борда на директорите.

В същото време стана ясно, че САЩ са конфискували самолет на стойност 45 млн. долара, собственост на руската енергийна компания PJSC Lukoil.  "Окръжният съд на САЩ за Южния окръг на Тексас разреши изземването", се казва в изявление на министерството. Самолетът е летял в и от Русия в нарушение на санкциите на Министерството на търговията на САЩ срещу Русия, съобщиха от Министерството на правосъдието. 

 

Още по темата