Медия без
политическа реклама

„Ние идваме“ се отказват от изборите

Ще изтеглят документите си от ЦИК

28 Авг. 2022Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

„Ние идваме“ се отказват от участие в предстоящите на 2 октомври парламентарни изборите и ще изтеглят документите си от ЦИК. Това заявиха лидерите на движението Арман Бабикян и Николай Хаджигенов в ефира на бТВ. Те обявиха още, че ще се готвят за по-следващите избори.

Според двамата причината е, че идеята за обединение в предизборна коалиция на всички политически сили, борещи се срещу статуквото се е провалила. „Четири пъти правихме опит за коалиция“, припомни Хаджигенов. „Приказките за обединение останаха празни думи. Решихме за четвърти път да не участваме в една и съща глупост с предизвестен резултат. Безсмислено е да се пребивава политиката. Ние участваме в нея, за да свършим работа“, смята Бабикян. „Колко пъти трябва да настъпваме една и съща мотика“, на шега попита Хаджигенов във връзка с провалените опити за коалиция.

Двамата лидери определиха идеята за президентска република като неудачна, а Хаджигенов направо я нарече тъпа и неосъществима. Той поясни, че пускането на предложението от Слави Трифонов със сигурност е била съгласувана с президентството и припомни, че по конституция България е парламентарна република. Адвокатът припомни, че едни от съветниците на Румен Радев дори е написал книга срещу парламентарната демокрация и идвало време за президентска република.

Хаджигенов прогнозира, че дори „Продължаваме промяната“ да станат първа политическа сила след изборите няма да има с кого да управляват.

 

Още по темата