Quantcast
„Ние идваме“ се отказват от изборите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

„Ние идваме“ се отказват от изборите

Ще изтеглят документите си от ЦИК
Обновена
9 042
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

„Ние идваме“ се отказват от участие в предстоящите на 2 октомври парламентарни изборите и ще изтеглят документите си от ЦИК. Това заявиха лидерите на движението Арман Бабикян и Николай Хаджигенов в ефира на бТВ. Те обявиха още, че ще се готвят за по-следващите избори.

Според двамата причината е, че идеята за обединение в предизборна коалиция на всички политически сили, борещи се срещу статуквото се е провалила. „Четири пъти правихме опит за коалиция“, припомни Хаджигенов. „Приказките за обединение останаха празни думи. Решихме за четвърти път да не участваме в една и съща глупост с предизвестен резултат. Безсмислено е да се пребивава политиката. Ние участваме в нея, за да свършим работа“, смята Бабикян. „Колко пъти трябва да настъпваме една и съща мотика“, на шега попита Хаджигенов във връзка с провалените опити за коалиция.

Двамата лидери определиха идеята за президентска република като неудачна, а Хаджигенов направо я нарече тъпа и неосъществима. Той поясни, че пускането на предложението от Слави Трифонов със сигурност е била съгласувана с президентството и припомни, че по конституция България е парламентарна република. Адвокатът припомни, че едни от съветниците на Румен Радев дори е написал книга срещу парламентарната демокрация и идвало време за президентска република.

Хаджигенов прогнозира, че дори „Продължаваме промяната“ да станат първа политическа сила след изборите няма да има с кого да управляват.

 

Още

Бабикян осъди МВР за репресията на Орлов мост

13.01.2023

РАДА НИКОЛОВА

3267
Партия изпадна от бюлетината за изборите

01.09.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4192
Дясната партия на Софиянски хареса за изборите Стефан Янев

30.08.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3074