Quantcast
Ryanair спира билетите за 10 евро | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Ryanair спира билетите за 10 евро

5 299
 Pixabay

Ryanair приключва с практиката да предлага полети за по 10 евро. Причината е в скока в цените на горивото, призна шефът на нискобюджетната авиокомпания Майкъл О'Лиъри, цитиран от Би Би Си.

Средната цена на билета на авиокомпанията ще се повиши от около 40 евро до приблизително 50 евро през следващите пет години, каза О'Лиъри. Това означава край на кампаниите, по време на които се предлагаха билети между 0,99 цента и 10 евро. Според О'Лиъри обаче хората ще продължат да използват услугите на авиокомпанията въпреки нарастващите разходи за живот. ''Смятаме, че хората ще продължат да летят често, но и че ще станат много по-чувствителни към цените'', заяви шефът на Ryanair.

Тъй като самолетните билети станаха по-евтини през последните десетилетия, броят на извършваните полети се увеличи, като повече хора започнаха да правят кратки почивки в чужбина в допълнение към годишната си почивка. Авиокомпании като Ryanair, Easyjet, Vueling и Wizz Air се състезават да предлагат евтини услуги без излишни разходи.

Търговските полети сега представляват около 2,4% от глобалните емисии на CO2 и секторът е изправен пред натиск да намали вредното въздействие върху климата, включително чрез кампании, които целят да убедят хората да преминат към железопътен и автомобилен транспорт.

В резултат на ковид пандемията, която спря международните пътувания, хората се оказаха нетърпеливи да се върнат на борда. Недостигът на персонал в авиокомпаниите и летищата обаче доведе до закъснения и отменени полети в Обединеното кралство и чужбина, а хората се видяха принудени да чакат с часове или да пренасрочат пътуването си в последния момент.  В тази връзка О'Лиъри похвали екипа на Ryanair, че се е справил със ситуацията по-добре от други авиокомпании, заради решението да започне да набира и обучава кабинен екипаж и пилоти миналия ноември, когато ковид вариантът Omicron все още засягаше международните пътувания.

 

Ключови думи:

Ryanair, евтини полети

Още

Путин подкрепи Лукашенко за отклонения принудително самолет

28.05.2021

Обновена

3363
САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

18.12.2019

Обновена

29783
Меркел не одобрява американски санкции за "Северен поток 2"

18.12.2019

6224